Kasteel Beeckendael (Haverleij) ‘s-Hertogenbosch

Unieke sfeer

Midden in het groen realiseerde de Berghege Heerkens bouwgroep het zevende van de negen Haverleij-kastelen in ‘s-Hertogenbosch: Kasteel Beeckendael. Deze markante locatie bestaat uit 62 grondgebonden woningen en achttien appartementen, waarvan twee penthouses met een terras van 80 m². Het kasteel heeft een groot binnenplein en vier binnenhoven, ontworpen door landschapsarchitect Paul van Beek. De H-vorm van het gebouw en het vele glas in de woningen maken dat licht vrij spel heeft. De woningen hebben maximaal uitzicht op de natuur en optimaal profijt van de zon.

Bijzonderheden

Het ontwerp grijpt terug naar authentieke zandkastelen en de vroegere Inca-tempels, monumentale gebouwen die trapvormig uit het landschap oprijzen. Geraffineerde details maken het af: het bijzondere zandkleurige metselwerk en het speciaal ontworpen ornament van beton geven Kasteel Beeckendael een unieke sfeer.

Uitgelicht

Kasteel Beeckendael (Haverleij)
's-Hertogenbosch
Bouwfonds Ontwikkeling

Kasteel Beeckendael in beeld

Parel aan de kroon

Kasteel Beeckendael ligt aan de westzijde van landgoed Haverleij, de nieuwe parel aan de kroon van ’s-Hertogenbosch. Wonen in Haverleij betekent wonen op een modern landgoed, met de sfeer van vroeger. De circa duizend woningen en appartementen zijn gegroepeerd in negen kastelen en het Slot Haverleij. Slechts tien procent van het uitgestrekte landgoed wordt bebouwd. De kastelen staan dus volledig vrij in het landschap. Elk kasteel heeft een eigen vorm en karakter, precies passend in de omgeving. Want harmonie tussen gebouw en natuur staat centraal.

Haverleij, landgoed aan de Maas

Meer informatie?