RENOVATIE VALKHOF MUSEUM NIJMEGEN

Ingrijpende verbouwing Valkhof Museum

Bouwbedrijf Berghege gaat in 2024 starten met de renovatie van het Valkhof Museum in Nijmegen. Valkhof Museum is een middelgroot museum en deelt kennis over geschiedenis, erfgoed en kunst om bezoekers te inspireren en te stimuleren hun creativiteit te vergroten. Het museum trekt zo’n 100.000 bezoekers per jaar. 

De renovatie wordt aangepakt in combinatie met een verduurzamingsslag. Los van de originele verbouwingsplannen waarbij qua gevels enkel de plint van het gebouw zou worden gewijzigd, is uiteindelijk besloten om ook alle hoger gelegen glasgevels aan te pakken en meteen te verduurzamen waar mogelijk. 

Project
Valkhof Museum
Locatie
Nijmegen
Opdrachtgever
Gemeente Nijmegen
Architect
Architectenbureau UNS
soort
Renovatie
Valkhof (1)

Open karakter

De voorzijde van het museum krijgt een open karakter met een café en terras, een winkel en een aantrekkelijke entreehal. De grote trap moet een comfortabelere entree bieden aan alle bezoekers. Het centrale gedeelte van het museum is vrij toegankelijk maar mochten bezoekers meer willen zien, dan is de tentoonstellingsruimte te bezoeken met toegangskaartjes.

Tijdens de uitvoering zijn er nog enkele belangrijke activiteiten waar rekening mee moet worden gehouden. Zo worden de Nijmeegse Vierdaagse feesten altijd groots gevierd op het Kelfkensbosplein en daarom gaan wij de bouwplaats in deze periode vrijwel geheel weghalen. Ook de kermis en markt zijn normaal gesproken op dit plein, maar deze maken tijdelijk plaats voor de renovatie.

MEER PROJECTEN VOOR MAATSCHAPPELIJK VASTGOED

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2