RENOVATIE OLYMPIA GEBOUW

Renovatie sportcentrum Tilburg University

Het Olympia gebouw is in 1962 gebouwd als sportcentrum en onderdeel van Tilburg University. Na verloop van tijd bleek de capaciteit duidelijk niet meer toereikend. Daarom besloot men de bestaande accommodatie te laten renoveren door Heerkens van Bavel Bouw. Het centrum is uitgebreid met een nieuwe entree, vier kleine sportzalen, twee squashbanen, spinningruimte, fitnessruimte, kleedruimten, kantoren, een danszaal en een sauna. Hiermee is tegemoet gekomen aan de ambitie van het sportcentrum om competitiesporten naar een hoger niveau te brengen.

Project
Renovatie Olympia Building
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Tilburg University
Architect
Bedaux
14115755 [Desktop Resolutie]

Overlast beperken

Tijdens de verbouw-werkzaamheden hebben wij ervoor gezorgd dat alle activiteiten in het complex zo normaal mogelijk door konden gaan. Dat lukte voor een groot deel in het gebouw, en in een enkel geval zorgden wij voor tijdelijke voorzieningen in een ander gebouw.

Het middengedeelte van het bestaande gebouw is volledig gesloopt. Tijdens deze werkzaamheden heeft asbestsanering plaatsgevonden die tevens is uitgevoerd onder regie van Heerkens van Bavel Bouw.

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2