CASTELLATOREN NIJMEGEN

Echte eyecatcher

De transformatie van voormalig fabrieksterrein De Dobbelman in Nijmegen is reeds afgerond. Het sluitstuk van het project is de Castellatoren; dit gebouw is hét icoon voor de entree van de Nijmeegse binnenstad. Bouwbedrijf Berghege was verantwoordelijk voor de bouw van het 42 meter hoge appartementen- en werkgebouw.

Project
Nieuwbouw Castella
Locatie
Nijmegen
Opdrachtgever
Talis Nijmegen
Architect
DOK architecten

Eyecatcher

Het ontwerp van de Castellatoren komt van DOK architecten uit Amsterdam. De hoogte en vormgeving zijn bewust in contrast met de industriële uitstraling van de eerdere nieuwbouw op De Dobbelman. Door de bijzondere, grotendeels glazen gevel heeft de toren wel iets weg van een diamant. Echt een eyecatcher. Het glas van de galerij, grenzend aan de Graafseweg, werkt als geluidsscherm voor de woningen in de Castellatoren en de achterliggende woningen. De erkers in de gevel zorgen voor een bijzonder reliëf.

De Castellatoren bestaat uit een tweelaagse ondergrondse parkeergarage, 60 huurwoningen en 1500 vierkante meter kantoorruimte. De eerste woonlaag met zes woningen is bestemd voor cliënten van Pluryn met een lichamelijke beperking en eventueel hun partner. De overige appartementen worden binnen de sociale sector verhuurd.

Hoogste punt van Castella bereikt

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2