BURGEMEESTER VAN DE MORTELPLEIN TILBURG

Duurzame appartementen

Voor de uitvraag van 23 nul-op-de-meter (NOM) sociale huurappartementen aan het Burgemeester van de Mortelplein in de Tilburgse wijk Zorgvlied-Zuid werkten wij samen met de meest beproefde ketenpartners. Deze bewezen succesvolle combinatie van architect, constructeur, aannemer en adviserend en uitvoerend installateurs slaagde erin met de beste oplossing te komen: duurzame woningen die helemaal aansluiten op de wensen van de doelgroep 65-plus.

Project
23 nul-op-de-meter (NOM) sociale huurappartementen
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Tiwos
Architect
Van Beijsterveldt & Gommers Architecten Gilze
soort
Nieuwbouw
Burgemeester Vd Mortelplein Tilburg (5)

Meer variatie

Opdrachtgever Tiwos had de uitgangspunten in haar uitvraag uitgebreid beschreven. Naast de eisen voor NOM, waren ook de locatieomstandigheden, globale bouwmassa en het Programma van Eisen duidelijk vastgelegde onderdelen. De 23 sociale huurappartementen moesten worden gebouwd voor de doelgroep 65-plus. Met het plan zorgt Tiwos voor meer variatie in woningtypes in Zorgvlied-Zuid; een buurt met hoofdzakelijk eengezinswoningen.

Perfect ingepast

Uit een onderzoek van Tiwos bleek dat er in Zorgvliet-Zuid vooral behoefte is aan kleinere woningen voor senioren die in de wijk willen blijven wonen. Van Beijsterveldt & Gommers Architecten Gilze tekende hiervoor dit nieuwe appartementengebouw dat voldoet aan de modernste, duurzame technieken maar toch perfect past in de bestaande jaren ‘50 bebouwing in de omgeving.

Burgemeester Vd Mortelplein Tilburg (4)

Binnenstedelijk wonen

Zorgvlied is een rustige wijk in Tilburg met voornamelijk een woonfunctie. Perry Hendriks, projectleider bij Heerkens van Bavel: “De nieuwe appartementen komen midden in de wijk aan het Burgemeester van de Mortelplein, waar ook diverse winkels te vinden zijn. Handig voor alle dagelijkse boodschappen. Maar tegelijk was het ook een uitdaging om op deze beperkte binnenstedelijke bouwplaats te bouwen.”


Deze opdracht voor Tiwos is uitgevoerd volgens de Uniforme Administratieve Voorwaarden voor Geïntegreerde Contractvormen (UAV-GC 2005) en heeft de regie over het gehele bouwteam. Geheel volgens planning is het appartementengebouw eind 2020 opgeleverd.

MEER WOONPROJECTEN

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2