TOREN H TILBURG

WONEN AAN HET WILHELMINAKANAAL

Aan het Wilhelminakanaal langs de Meierijbaan staat woontoren H. Dit is het sluitstuk van project Aan de Waterkant met in totaal ongeveer 300 woningen en appartementen. Toren H heeft negentien verdiepingen en bestaat uit 78 appartementen met een grote verscheidenheid.

Project
Toren H
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Triborgh Gebiedsontwikkeling
Architect
Diederendirrix Architecten
soort
Hoogbouw
Toren H Tilburg (7)

Bijzonderheden

Het ontwerp is van Diederendirrix Architecten, die ook de woningen van Aan de Waterkant ontwierpen. De input van de bewoners van Toren D -een eerder gerealiseerd appartementengebouw- vormde de leidraad voor de ontwikkeling. 

De ontwikkelaar van Toren H is Triborgh Gebiedsontwikkeling. Angelique Remijn van Triborgh vertelt:  “De woontoren is zo’n zestig meter hoog en staat op een markante hoek. Daarmee is het een echte eyecatcher aan de rand van Tilburg. De toren is een metselwerkgebouw met twee gezichten. Een van de kenmerken van het gebouw is de natuurlijke wisseling tussen gevels, met horizontale en verticale lijnen. Ze benadrukken de plaats en richting ten opzichte van het water en de stad.”

Neem een kijkje in Toren H

In deze video nemen we je mee door Toren H. Vlak voor de oplevering is goed te zien hoe imposant dit gebouw aan de rand van project Aan de Waterkant is! 

Toren H Tilburg (5)

Nieuw gezicht

De afgelopen jaren heeft de waterkant van het Wilhelminakanaal een geheel nieuw gezicht gekregen. De diversiteit aan gezinswoningen en appartementen van Aan de Waterkant vormt een nieuw en eigenzinnig lint aan het water.

Het havenpark, dat vanaf het begin van de Piushaven helemaal doorloopt tot aan de Meierijbrug over het Wilhelminakanaal, is een prachtige wandelroute van de haven richting natuurgebied Moerenburg. Op de overgang tussen stad en natuurgebied staat Toren H te pronken.

Toren H (8)

Energielabel A++

Het gebouw wordt verwarmd door middel van een collectieve EQw-installatie die bestaat uit lucht-water warmtepompen in combinatie met zogenaamde dry-coolers op het dak. Verder wordt er gebruik gemaakt van 400 m² aan zonnepanelen op het dak. Deze componenten maken mede mogelijk dat energielabel A++ verstrekt kon worden voor dit gebouw.

Timelapse video Toren H aan de Waterkant Tilburg

In deze timelapse is in sneltreinvaart te zien hoe de bouw van Toren H in Tilburg vorderde. Een mooi beeld van het bouwtraject van de negentien verdiepingen met 78 appartementen.

De woontoren is zo’n zestig meter hoog en staat op een markante hoek. Daarmee is het een echte eyecatcher aan de rand van Tilburg

 

Angelique Remijn Triborgh gebiedsontwikkeling

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2