TOREN H TILBURG

WONEN AAN HET WILHELMINAKANAAL

Aan het Wilhelminakanaal langs de Meierijbaan staat woontoren H. Dit is het sluitstuk van project Aan de Waterkant met in totaal ongeveer 300 woningen en appartementen. Toren H heeft negentien verdiepingen en bestaat uit 78 appartementen met een grote verscheidenheid.

Project
Toren H
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Triborgh gebiedsontwikkeling
Architect
Diederendirrix Architecten
soort
Hoogbouw
Toren H Tilburg (7)

Bijzonderheden

Het ontwerp is van Diederendirrix Architecten, die ook de woningen van Aan de Waterkant ontwierpen. De input van de bewoners van Toren D -een eerder gerealiseerd appartementengebouw- vormde de leidraad voor de ontwikkeling. 

De ontwikkelaar van Toren H is Triborgh. Angelique Remijn van Triborgh gebiedsontwikkeling vertelt:  “De woontoren is zo’n zestig meter hoog en staat op een markante hoek. Daarmee is het een echte eyecatcher aan de rand van Tilburg. De toren is een metselwerkgebouw met twee gezichten. Een van de kenmerken van het gebouw is de natuurlijke wisseling tussen gevels, met horizontale en verticale lijnen. Ze benadrukken de plaats en richting ten opzichte van het water en de stad.”

Toren H Tilburg (5)

Nieuw gezicht

De afgelopen jaren heeft de waterkant van het Wilhelminakanaal een geheel nieuw gezicht gekregen. De diversiteit aan gezinswoningen en appartementen van Aan de Waterkant vormt een nieuw en eigenzinnig lint aan het water.

Het havenpark, dat vanaf het begin van de Piushaven helemaal doorloopt tot aan de Meierijbrug over het Wilhelminakanaal, is een prachtige wandelroute van de haven richting natuurgebied Moerenburg. Op de overgang tussen stad en natuurgebied komt Toren H te staan.

Energielabel A++

Het gebouw wordt verwarmd door middel van een collectieve EQw-installatie die bestaat uit lucht-water warmtepompen in combinatie met zogenaamde dry-coolers op het dak. Verder wordt er gebruik gemaakt van 400 m² aan zonnepanelen op het dak. Deze componenten maken mede mogelijk dat energielabel A++ verstrekt kon worden voor dit gebouw.

Timelapse video Toren H aan de Waterkant Tilburg

De woontoren is zo’n zestig meter hoog en staat op een markante hoek. Daarmee is het een echte eyecatcher aan de rand van Tilburg

 

Angelique Remijn Triborgh gebiedsontwikkeling

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2