APPARTEMENTEN LANDGOED COUDEWATER

Landgoed Coudewater de Buitenplaats I, II en III

Ten oosten van Den Bosch, tussen Rosmalen en Berlicum ligt het Landgoed Coudewater waar 400 woningen worden gebouwd. Daarvan heeft Bouwbedrijf Berghege de opdracht gekregen voor de bouw van 162 appartementen, verdeeld over drie woontorens. Van de drie torens worden 23 appartementen verkocht voor de particuliere verkoop en de overige appartementen worden verkocht aan Brabant Wonen. 

Landgoed Coudewater was sinds 1870 een psychiatrische inrichting van de GGZ gevestigd. BPD en Van Wanrooij hebben in 2018 een tender voor herbestemming gewonnen en zijn daarmee eigenaar van het prachtige Landgoed Coudewater in Rosmalen geworden. In het afgelopen jaar heeft de ontwikkelcombinatie VOF Land van Coudewater met het ontwerpteam, bestaande uit INBO architecten en Buro Oslo, de plannen voor het landgoed in samenspraak met Gemeente ’s-Hertogenbosch verder verfijnd en vastgelegd in het bestemmingsplan.

Project
Landgoed Coudewater de Buitenplaats I, II en III
Locatie
’s-Hertogenbosch
Opdrachtgever
BPD en Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling
Architect
INBO architecten
grootte
162 appartementen
Nieuwbouw Buitenplaats Coudewater Rosmalen Vooraanzicht

Eigen uitstraling

Het ontwerp van de Buitenplaats I, II en III is gemaakt door INBO architecten uit Eindhoven. Tijdens het ontwerptraject heeft de architect verschillende punten uit de historische locatie overgenomen. Zo zijn er herkenbare metselwerkpatronen en is de kozijn verdeling te herleiden van bestaande gebouwen. 

De drie woontorens krijgen een eigen uitstraling door het gebruik van een eigen kleur metselwerk steen en unieke verbijzondering in het metselwerk. Elke verdieping wordt gekenmerkt door een plint van tegelmotief metselwerk. In de gevel komen kunststof kozijnen en betonnen spekbanden. 

Coudewater Rosmalen (1)

Uitdagingen

Het landgoed heeft naast veel monumentale panden ook veel mooie natuur met een beschermde status. Samen met Cobra wordt er veel aandacht besteed aan het voortraject om de, voornamelijk, bestaande bomen te handhaven. Samen met onze bouwpartners kijken we tijdens startwerkbespreking naar de risico’s.

Wanneer wij in 2024 gaan starten met de bouw zijn er meer aannemers op het landgoed aan het werk, in overleg met de opdrachtgever is er een bouwplaatsinrichting met een goede routing opgesteld. 

MEER WOONPROJECTEN

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2