EKERSCHOT DRIE EIKEN

Appartementen in Ekerschot Oirschot

In opdracht van Ontwikkelingsmaatschappij De Bochten bouwen wij drie appartementengebouwen met de naam Drie Eiken. Het zijn in totaal 28 koop- en 24 huurappartementen.

Woonstichting ‘thuis is de toekomstig eigenaar van de 24 sociale huurappartementen in het meest zuidelijke gelegen gebouw. Deze woningen zijn de eerste huurwoningen binnen de gemeente Oirschot voor de woonstichting. 

Project
Appartementen Drie Eiken
Locatie
Oirschot
Opdrachtgever
Ontwikkelingsmaatschappij De Bochten
Architect
DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg)
soort
Hoogbouw
EKERSCHOT 32293 Ext 01 [Desktop Resolutie]

Heggen en hagen

Oirschot en de eikenboom, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De naam Ekerschot verwijst dan ook naar ‘ekeren’, het beweiden van varkens die afgevallen eikels tot zich namen als voedselvoorziening. Ekerschot was van oudsher een open gebied, omzoomd door heggen en hagen. En precies dat zien we terugkeren bij Drie Eiken. 

Ook water is een wezenlijk onderdeel van Drie Eiken. De groene ruimte tussen de gebouwen bestaat uit zogenaamde ‘wadi’s’, verlaagde gedeeltes die het water opvangen bij overvloedige regenval. Zo dragen de bewoner bij aan een gebalanceerde waterhuishouding voor het hele omliggende gebied.

EKERSCHOT A 31 Foto [Desktop Resolutie]

Zorgeloos comfort

De Drie Eiken hebben een energiezuinige karakter. De appartementen zijn ‘All-Electric’ (geen gas dus) en een volledig geïsoleerd. Ze hebben allemaal energielabel A+++. Zonnepanelen op het dak doen de rest.

Omdat elke woning beschikt over een eigen individuele installatie, zijn de bewoners straks vrij om mee te bewegen met de nieuwste ontwikkelingen.

Drie Eiken in beeld

In deze mooie animatie van DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg) is heel goed te zien hoe de drie appartementen hun plek krijgen in de groene rand van Oirschot. 

Neem ook een kijkje op de projectsite

MEER WOONPROJECTEN

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2