LAARSTEDE TILBURG

Fonkelnieuw woonzorggebouw voor Het Laar

In opdracht van de Tilburgse woonzorgorganisatie Het Laar bouwden we het fonkelnieuwe woonzorggebouw Laarstede. Met Laarstede speelt Het Laar in op de groeiende vraag naar comfortabele woonvormen voor ouderen met zorg in de nabijheid. Laarstede zorgt er zo voor dat de lange wachtlijst voor vitale ouderen die willen huren bij Het Laar weer een stukje korter wordt.

Laarstede telt zes verdiepingen (zeven bouwlagen) met 68 privé-appartementen die gemiddeld zo’n 50 m2 groot zijn. De appartementen zijn geschikt voor ouderen met behoefte aan 24-uurs toezicht en zorg. Er kan alleen of samen met een partner in gewoond worden. Daarnaast realiseerden wij voor de nieuwbouw zeven ontmoetingsruimtes, een grand café en diverse terrassen.

Project
Woonzorggebouw Laarstede
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Woonzorgorganisatie Het Laar
Architect
BiermanHenket Esch
grootte
68 appartementen van 50 m2
Het Laar Magazine 060

Duurzaam ontworpen

Het ontwerp is van BiermanHenket Architecten. Zij hebben het gebouw in meerdere opzichten duurzaam ontworpen. Zo bevat de nieuwbouw een houtconstructie van gelamineerde liggers als centrale entree, is de structuur van de hoofdconstructie dermate flexibel dat de appartementen in de toekomst ook zonder zorgfunctie verhuurd zouden kunnen worden en maakt het ontwerp optimaal gebruik van daglicht. Verder ligt het nieuwe Laarstede prachtig gesitueerd in het park waardoor de bewoners er omringd door het groen kunnen leven.

Op 16 november 2022 is de start bouw officieel gemarkeerd door het symbolisch slaan van een de eerste paal. Het gebouw is begin 2024 opgeleverd en overgedragen aan Het Laar. 

Prachtig Laarstede!

De nieuwe zorgwoningen Laarstede zijn overgedragen aan Het Laar. Verdeeld over zeven etages wonen de bewoners in 67 stijlvolle appartementen met een gemiddelde oppervlakte van 49 m2. Elk appartement heeft een eigen badkamer, slaapkamer, keuken/woonkamer, balkon en/of terras. Elke etage heeft een ontmoetingsruimte en een gezellige zithoek.  

Wij zijn er heel trots op dat wij dit sfeervolle gebouw mochten realiseren!

Met veel enthousiasme hebben we samen gewerkt aan een stijvol bruisend en verzorgd gebouw waarin het aangenaam wonen en werken is

Joris Truijen Projectmanager Laarstede

Laarstede is bijna af!

Op deze dronebeelden is goed te zien dat de bouw van het woonzorgcentrum Laarstede inmiddels bijna is afgerond.

Eind februari 2024 is de officiële oplevering. Dan dragen wij de sleutels over aan het team van Het Laar in Tilburg.

MEER PROJECTEN VOOR DE ZORG

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2