NIEUWBOUW WOONZORG LAARSTEDE TILBURG

Fonkelnieuw woonzorggebouw voor Het Laar

In opdracht van de Tilburgse woonzorgorganisatie Het Laar bouwen we het fonkelnieuwe woonzorggebouw Laarstede. Met Laarstede speelt Het Laar in op de groeiende vraag naar comfortabele woonvormen voor ouderen met zorg in de nabijheid. Laarstede zorgt er zo voor dat de lange wachtlijst voor vitale ouderen die willen huren bij Het Laar weer een stukje korter wordt.

Laarstede telt zes verdiepingen (zeven bouwlagen) waarin 68 privé-appartementen in komen die gemiddeld zo’n 50 m2 groot zijn. De appartementen zijn geschikt voor ouderen met behoefte aan 24-uurs toezicht en zorg. Er kan alleen of samen met een partner in gewoond worden. Daarnaast realiseren wij voor de nieuwbouw zeven ontmoetingsruimtes, een grand café en diverse terrassen.

Project
Woonzorggebouw Laarstede
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Woonzorgorganisatie Het Laar
Architect
BiermanHenket Esch
grootte
68 appartementen van 50 m2

Duurzaam ontworpen

Het ontwerp is van BiermanHenket Architecten. Zij hebben het gebouw in meerdere opzichten duurzaam ontworpen. Zo bevat de nieuwbouw een houtconstructie van gelamineerde liggers als centrale entree, is de structuur van de hoofdconstructie dermate flexibel dat de appartementen in de toekomst ook zonder zorgfunctie verhuurd zouden kunnen worden en maakt het ontwerp optimaal gebruik van daglicht. Verder ligt het nieuwe Laarstede prachtig gesitueerd in het park waardoor de bewoners er omringd door het groen kunnen leven.

Op 16 november 2022 is de start bouw officieel gemarkeerd door het symbolisch slaan van een de eerste paal.

Met veel enthousiasme werken we samen aan een stijvol bruisend en verzorgd gebouw waarin het aangenaam wonen en werken is

Joris Truijen Projectmanager Laarstede

MEER PROJECTEN WONEN

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2