NIEUWBOUW MET ULTRAMODERN OK-COMPLEX

Nieuwbouw Sint Maartenskliniek Nijmegen

De nieuwbouwvleugel van de Sint Maartenskliniek in Nijmegen met ultramodern OK-complex is een innovatief project gerealiseerd door de Berghege Heerkens bouwgroep. Unica zorgde voor de technische installaties.

Project
Ultramodern OK-complex
Locatie
Nijmegen
Opdrachtgever
Sint Maartenskliniek
Architect
EGM Architecten Dordrecht
grootte
12.000 m2

De Sint Maartenskliniek is een ziekenhuis dat is gespecialiseerd in de behandeling van aandoeningen op het gebied van houding en beweging. Om de patiënten de beste zorg te kunnen blijven bieden, koos de kliniek ervoor om te bouwen aan de toekomst. Drie gebouwen zijn gesloopt, waarvoor in de plaats de nieuwbouw is gekomen.  De Sint Maartenskliniek heeft daarbij tien tot vijftien procent van de bebouwde oppervlakte teruggegeven aan de natuur.

In de nieuwbouw zijn verpleegafdelingen voor dwarslaesie- en neurologiepatiënten, een ultramodern OK-complex en een revalidatieafdeling met daarin een Loop Expertise Centrum en een poliklinische revalidatiedagbehandeling aanwezig. Het gebouw is ruim 12.000 m2 groot .

Deze OK's zijn radicaal anders en ontworpen op basis van input van chirurgen. Het mooiste is dat verschillende technieken, ook uit de niet-medische wereld, worden samengevoegd.

Koen Defoort Orthopedisch chirurg van de Sint Maartenskliniek

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2