REITSE HOEVENSTRAAT TILBURG

Energiezuinige huurappartementen

Heerkens van Bavel Bouw heeft het appartementencomplex op de hoek Reitse Hoevenstraat en Lage Witsiebaan in Tilburg opgeleverd aan TIWOS. Een mooi complex in een bijzondere architectuur met mooie details én duurzaam gebouwd.

Project
Energiezuinige huurwoningen
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Woonstichting TIWOS
soort
Appartementen
grootte
88 NOM-ready sociale huurappartementen

Wonen rond een groen hof

De energiezuinige huurwoningen zijn gesitueerd rond een groen binnenhof, waardoor de drukke en stedelijke omgeving wordt buitengesloten. Verhoogde entrees kenmerken de overgang tussen openbaar gebied en wonen; elk individueel trapje scheidt de stoep van de woning. Een raster op de gevel met telkens andere vullingen zorgt voor eenvoudige verschillen tussen de gebouwdelen. 

Het complex bestaat uit twee bouwblokken met drie tot vijf woonlagen.

IMG 1038 [Desktop Resolutie]

NOM-ready

De 88 appartementen zijn NOM-ready, wat wil zeggen dat het gebouw erop is voorbereid dat het op termijn met minimale ingrepen en investeringen naar Nul-op-de Meter kan worden gebracht.

De gebouwen zijn goed geïsoleerd en aardgasloos. Voor verwarming en warm water zijn de appartementen aangesloten op stadswarmte. De stroom voor de algemene verlichting en de liften wordt grotendeels verzorgd door de zonnepanelen. De zonnestroom die niet meteen wordt gebruikt, wordt opgeslagen door grote accu's die in ieder gebouw zijn geplaatst. Deze geven die weer af op momenten dat er geen zonnestroom is, zoals tijdens de avonden.

Nieuwbouw Reitse Hoevenstraat

In opdracht van de Tilburgse Woonstichting TIWOS  heeft Heerkens van Bavel 88 NOM-ready sociale huurappartementen op de hoek Reitse Hoevenstraat en Lage Witsiebaan in Tilburg gebouwd. 

MEER WOONPROJECTEN

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2