CENTRUMPLAN HEEREHOEVE GILZE

Een nieuw dorpshart

De woonwijk in het dorpshart van Gilze heeft de naam Heerehoeve gekregen. Heerehoeve verwijst naar de oorsprong van Gilze, dat van een domeinakkerdorp is uitgegroeid tot de diverse gemeenschap van vandaag.

Al in het jaar 992 streek gravin Hisoldis hier neer en legde zij het fundament voor het Gilze van nu. Reden om een belangrijke figuur uit de geschiedenis van het dorp nu ook een plek te geven in de toekomst.

Project
Nieuwbouwwijk Heerehoeve
Locatie
Gilze
Opdrachtgever
HVB Projektontwikkeling BV
Architect
Van Beijsterveldt & Gommers BNA
soort
Nieuwbouw

Heerehoeve centrum Gilze is klaar!

In deze video is het eindresultaat van Heerehoeve Gilze te zien.

Wethouder Gilze en Rijen, Corné Machielsen en directeur Wonen Heerkens van Bavel, Toin Meeuwsen wandelen vol trots door dit levendige nieuwe dorpshart en blikken terug op een fijne samenwerking. Met als als belangrijke kernwoorden: kwaliteit en betrokkenheid. 

361 View003 [Desktop Resolutie]

Met Centrumplan Gilze zet Heerkens van Bavel Bouw samen met architect Van Beijsterveldt & Gommers BNA in op een plan dat past binnen het karakter van het dorp: met behoud van veel groen, kleinschalig van opzet en speels ingericht.

Het nieuwe plein vormt een centrale plek in het plangebied, waar ook voldoende ruimte voor commerciële voorzieningen komt.

Bekijk de projectsite

Neem een kijkje in centrumplan Gilze

In deze video nemen onze projectleider Perry Hendriks en kopersbegeleider Kitty van der Meide je mee door het centrumplan Gilze. Aan het woord komen toekomstige bewoners en Sandra Hapers laat zien hoe mooi haar winkel 'Thuis bij Hapers' geworden is. 

Heerehoeve: van idee naar werkelijkheid

MEER WOONPROJECTEN

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2