CENTRUMPLAN HEEREHOEVE GILZE

Een nieuw dorpshart

De woonwijk in het dorpshart van Gilze heeft de naam Heerehoeve gekregen. Heerehoeve verwijst naar de oorsprong van Gilze, dat van een domeinakkerdorp is uitgegroeid tot de diverse gemeenschap van vandaag.

Al in het jaar 992 streek gravin Hisoldis hier neer en legde zij het fundament voor het Gilze van nu. Reden om een belangrijke figuur uit de geschiedenis van het dorp nu ook een plek te geven in de toekomst.

Project
Nieuwbouwwijk Heerehoeve
Locatie
Gilze
Architect
Van Beijsterveldt & Gommers BNA
soort
Nieuwbouw
361 View003 [Desktop Resolutie]

Met Centrumplan Gilze zet Heerkens van Bavel Bouw samen met architect Van Beijsterveldt & Gommers BNA in op een plan dat past binnen het karakter van het dorp: met behoud van veel groen, kleinschalig van opzet en speels ingericht.

Het nieuwe plein vormt een centrale plek in het plangebied, waar ook voldoende ruimte voor commerciële voorzieningen komt.

Bekijk de projectsite

Heerehoeve: van idee naar werkelijkheid

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2