KAZERNE - STADHOUDERSPARK VUGHT

Herontwikkeling voormalig militaire gebied

Op de defensieterreinen van de Frederik Hendrik Kazerne in Vught, midden in het groen, is Stadhouderspark gerealiseerd. Bouwfonds Ontwikkeling is verantwoordelijk voor de herontwikkeling van dit voormalige militaire gebied. Samen met drie gerenommeerde architectenbureaus ontwikkelden zij een reeks eigentijdse woningen, die recht doen aan de bosrijke omgeving van het Stadhouderspark. 

Met dit plan won Bouwfonds Ontwikkeling de prijsvraag die Gemeente Vught uitschreef. Bouwbedrijf Berghege was vanaf de beginfase nauw betrokken bij dit ambitieuze project. 

Project
Nieuwbouw woningbouw
Locatie
Vught
Opdrachtgever
BPD Eindhoven
2019DSC25513

Bijzondere architectuur

Tom Bongers van Bouwbedrijf Berghege vertelt: "De aanwezigheid van de historische militaire gebouwen en de eeuwenoude bomen geven deze locatie een eigen karakter. Bovendien is de architectuur echt bijzonder. Niet alleen qua ontwerp, maar vooral ook qua materiaalgebruik dat aansluit bij de omringende natuur." 

Natuurlijke materialen
"De Dorpsrand vormt de overgang van de bestaande villa's in Vught naar het Stadhouderspark. Hier bouwen we halfvrijstaande herenhuizen met een eigen tuin". Bongers licht toe: "We werken bij dit project veel met natuurlijke materialen. In de Dorpsrand bouwen we bijvoorbeeld complete leisteen huizen. De leisteen loopt door van de wand tot en met de schuine kappen. Geen alledaagse klus!"

Carl Smeets noemt het project heel bijzonder. Hij legt uit: “Het gaat hier om een nieuwbouwproject op de voormalige locatie van de Frederik Hendrik Kazerne. Bewoners leven straks tussen de grote volgroeide bomen en ze wandelen zo naar het Drongelens kanaal of de Vughtse heide. En dat alles dichtbij het centrum van Vught en 's Hertogenbosch."

Meer projecten woningbouw

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2