STADHOUDERSPARK VUGHT

Natuurlijke en cultuurhistorische rijkdom

Grote volwassen bomen met dikke kruinen, historische gebouwen met een verhaal en alle wooncomfort van nieuwbouw. Het zijn de perfecte ingrediënten voor het prachtige nieuwbouwproject Stadhouderspark.

Stadhouderspark verenigt zijn natuurlijke en cultuurhistorische rijkdom tot een sfeervolle eenheid. Oude gebouwen krijgen een nieuwe bestemming en tussen de bomen verrijzen comfortabele nieuwbouwwoningen. Het totale gebied strekt zich uit over de terreinen van de voormalige Frederik Hendrikkazerne, de vroegere sportvelden van de Isabellakazerne en enkele gronden tussen de beide kazernes.

Project
Stadhouderspark
Locatie
Vught
Opdrachtgever
BPD Eindhoven
Architect
Mulleners + Mulleners Architecten
Stadshouderspark Vught Deelplan Parkbos 4

Drie deelplannen

Stadhouderspark bestaat uit drie deelgebieden: Dorpsrand, Kazerne en Parkbos.

Dorpsrand
Dorpsrand vormt de overgang van de bestaande villa’s van Vught-Noord naar Stadhouderspark. Vanuit Dorpsrand geniet je van het uitzicht op de heide. De halfvrijstaande herenhuizen en de vrije bouwkavels zijn met hun royale afmetingen zeer ruim opgezet, waardoor een groene en luxe uitstraling is gegarandeerd. De woningen, ontworpen met natuurlijke materialen als leisteen, hout en baksteen en met schuine kappen roepen bewust het beeld op van de bestaande luxe landhuizen die zo typerend zijn.

Parkbos
Parkbos is het groene hart van Stadhouderspark en vanwege de minder traditionele woningen het meest bijzondere deel. Hier wonen de mensen letterlijk in het openbare parkbos. De woningen met eigen terrassen zijn losjes verspreid door het groen. Het vrij toegankelijke bos vormt als het ware de tuin van deze woningen. Alle woningen hebben een privéterras. De bosschages rondom de woning zorgen voor voldoende privacy. Een totaal nieuwe woonervaring, waarbij het bos uw woonomgeving bepaalt. De variatie en dynamiek van het bos komen terug in de woningontwerpen en woningtypes.

Kazerne
De 42 woningen binnen het deelplan Kazerne zijn ontworpen door Mulleners + Mulleners Architecten en hebben een traditioneel karakter door de klassieke vormgeving en materiaalgebruik. Het woningaanbod binnen het deelplan is divers en bevat rijwoningen met verschillende beukmaten, twee-onder-een-kapwoningen, halfvrijstaande woningen en compleet vrijstaande woningen.

Woningen verbonden met zonnepanelen in de buurt

Meer woonprojecten

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2