VELUWESTRAAT TILBURG

Appartementencomplex Veluwestraat Tilburg

Aan de Veluwestraat in de Tilburgse wijk Jeruzalem realiseerden wij voor Tiwos 28 energiezuinige sociale huurwoningen. Binnen het ‘Design & Build’ project zijn in het eerste kwartaal van 2020, 28 nul-op-de-meter appartementen aan de Veluwestraat in Tilburg opgeleverd.

Kenmerkend aan het complex met vier bouwlagen is dat de architect van de noodzakelijke voorzieningen om NOM te realiseren, een integraal onderdeel heeft gemaakt van het ontwerp van de gevel. De aangebrachte PV panelen vormen zo een vloeiend geheel met de rest van de gevel. De architecten van Van Beijsterveldt & Gommers zorgen voor een perfecte koppeling tussen oud en nieuw in de wijk Jeruzalem.

Project
Appartementencomplex Veluwestraat
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
Tiwos
Architect
Van Beijsterveldt & Gommers Architecten
soort
Nieuwbouw
Veluwestraat 5 [Desktop Resolutie]

Perfecte koppeling oud en nieuw

NOM-voorzieningen zijn een integraal onderdeel van het ontwerp van de gevel. PV panelen vormen een vloeiend geheel met de rest van de gevel. Door gebruik te maken van Design & Build en BIM engineering is het duurzame concept tot stand gekomen met: ventilatielucht warmtepomp, zonnepanelen en lage infiltratiewaarde.

De zonnepanelen aan de gevel en op het dak leveren het grootste deel van de energie die nodig is voor het appartementencomplex. De appartementen zijn ook goed toegankelijk voor mensen met een rollator of rolstoel.

MEER WOONPROJECTEN

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2