DE HOOGLANDER KOOLHOVEN

Appartmentencomplex De Hooglander Tilburg

Het appartementencomplex De Hooglander ligt op een prachtige plek, aan de bosrand van de Bredaseweg en de Dongevallei in de gemeente Tilburg. Hier realiseerden wij unieke hoogwaardige sociale woningbouw in opdracht van TBV Wonen volgens ontwerp van DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg).

In een voor hoogbouw bijzondere kalkzandsteen en met de integratie van maar liefst 672 zonnepanelen. Paul Kouijzer, directeur-bestuurder van TBV Wonen noemt het: “Een hightech gebouw een nieuwe generatie sociale woningbouw op een mooie plek.”

Project
Nieuwbouw appartementencomplex
Locatie
Tilburg
Opdrachtgever
TBV Wonen
Architect
DAT (De Architectenwerkgroep Tilburg)
soort
Nieuwbouw
grootte
41 huurappartementen
IMG 0344 [Desktop Resolutie]

Duurzaam hoogstandje

Het zeven bouwlagen hoge complex telt 41 huurappartementen. Uniek door de materiaalkeuze van kalkzandsteen die ervoor zorgt dat het gebouw een natuurlijke uitstraling heeft, die mooi aansluit op de natuurlijke bosrand van Koolhoven Buiten. Maar ook uniek door de hoeveelheid zonnepanelen die het gebouw Nul op de Meter (NOM) maken. De bergingen die bij de appartementen horen, zijn ondergebracht in twee in het landschap ingepaste boerenschuren.

De daken van zowel het appartementencomplex als de schuren zijn benut om de benodigde zonnepanelen op te positioneren. Deze garanderen een ruime energiebundel voor alle individuele huurders.

De Hooglander in beeld

Bekijk zelf hoe mooi het wonen is in de duurzame én betaalbare appartementen De Hooglander in Koolhoven. Het slimme en toekomstbestendige ontwerp maakt dit een uniek appartementengebouw! 

Toekomstbestendig ontwerp

PBF 41 Appartementen Koolhoven 002 [Desktop Resolutie] Perry Hendriks Projectleider
Het plaatsen van een dergelijke hoeveelheid panelen heeft de hersens van het gehele bouwteam doen kraken.

Maar het is gelukt om alle panelen op een toekomstbestendige manier in het ontwerp te integreren. Als er door technische ontwikkelingen in de toekomst minder PV-panelen nodig zijn, kunnen de huidige panelen verwijderd of vervangen worden. Ook dan blijft het gebouw nog steeds architectonisch aantrekkelijk.

PBF 41 Appartementen Koolhoven 002 [Desktop Resolutie]

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2