BYONDIS NIJMEGEN

Gezonde werkomgeving voor Byondis Nijmegen

Het succesvolle en snelgroeiende Byondis (voorheen bekend als Synthon Biopharmaceuticals) in Nijmegen is een Nederlandse multinational die zich bezighoudt met het vervaardigen van generieke humane geneesmiddelen. Het nieuwe kantoorgebouw van het farmaceutisch bedrijf past perfect op de complete en groene campus waar gezondheid, veiligheid en innovatie centraal staan. Berghege bouwde hier deze eigentijdse werkomgeving met 175 werkplekken. Het kantoorgebouw is een belangrijke toevoeging aan het hightech terrein.

Project
Nieuwbouw Byondis
Locatie
Nijmegen
Opdrachtgever
Byondis
Architect
Broekbakema

Licht en luxe

Het nieuwe kantoorgebouw dat Berghege op de campus heeft mogen realiseren, onderscheidt zich door een bijzondere vliesgevel waar transparante en dichte stroken elkaar afwisselen. De gevel is afgewerkt met bronskleurige profielen en panelen en krijgt zonwerend triple glas. Een andere blikvanger wordt het atrium centraal in het gebouw. Hier komen lichte en luxe ontmoetingsplekken en twee kantoorafdelingen die met elkaar verbonden worden door trappen en loopbruggen.

Een prachtig project door de esthetica van detaillering en materiaalkeuze. Waarbij ook goed gelet wordt op het toekomstig, duurzaam onderhoud.

Gijs Muskens Projectleider Berghege

In maart 2021 overhandigde directeur van Berghege Tom Bongers volgens planning de sleutel voor het eigentijdse kantoorgebouw op de campus aan  Bram de Kruijff, Executive VP / Site Director, Site Services en John van Dijck, Project Leader Engineering & Maintenance van Byondis. Een kleine afvaardiging, waaronder Henk Berghege en Huub Sanders mede oprichter van Synthon, was aanwezig om dit bijzondere moment te markeren. Het nieuwe kantoorgebouw is gebouwd naar ontwerp van Broekbakema.

Meer projecten industrie en bedrijven

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2