NIEUWBOUW PROTIX

NIEUWBOUW PROTIX

Heerkens van Bavel Bouw heeft in Bergen op Zoom de nieuwbouw voor Protix gerealiseerd. Protix is een innovatief bedrijf dat larven kweekt van de zwarte soldatenvlieg. Deze voeden zich met voedsel dat uit de groente- en fruitsector komt. De vlieg zelf eet niet, wat betekent dat de larve veel voedsel opslaat en daardoor veel eiwit oplevert.

De proteïne wordt gebruikt in de (dier)voedingsindustrie. Met behulp van hightech oplossingen, kunstmatige intelligentie, genetische verbeteringen en robotica streeft Protix naar een betere balans tussen ons voedselsysteem en de natuur.

Project
Nieuwbouw Protix
Locatie
Bergen op Zoom
Opdrachtgever
HVBM Vastgoed
IMG 4496 [Desktop Resolutie]

Veelbelovende technologiepioniers

Al in 2015 werd het Nederlandse bedrijf door het gezaghebbende World Economic Forum aangeduid als één van de meest veelbelovende technologiepioniers ter wereld. Op dinsdag 11 juni 2019 werd de nieuwe insectenkwekerij van Protix op koninklijke wijze geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

  • 12.240 m2 totaaloppervlakte
  • 11.755 m2 bedrijfsvloer
  • 23,9 km totaallengte vloerpalen
  • 560 ton staalconstructie

Naast het bestaande bedrijf in Dongen heeft Protix haar productiecapaciteit nu enorm uitgebreid door toevoeging van dit nieuwe bedrijfsgebouw met kantoren. Het ontwerp is van Kraayvanger architects uit Rotterdam en is vrij sober en minimalistisch.  

MEER PROJECTEN INDUSTRIE EN BEDRIJVEN

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2