DISTRIBUTIECENTRUM PLUS DEVENTER

Nieuwbouw DC PLUS Deventer

In opdracht van HBC – een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep – realiseert Heerkens van Bavel het nieuwe, moderne en duurzame vers-distributiecentrum voor de supermarktketen PLUS op A1 Bedrijvenpark West in Deventer. Het wordt een toekomstbestendig vers-distributiecentrum waarmee PLUS een groot deel van Noord- en Oost-Nederland gaat bevoorraden.

Het nieuwe vers-distributiecentrum is ontworpen door Quadrant4 Architecten uit Oisterwijk en komt op een perceel met een oppervlakte van maar liefst 127.550 m2. Naast het distributiecentrum realiseren wij hierop ook twee lange laadkuilen met in totaal 142 dock posities, een parkeergarage voor personenauto’s met 173 parkeerplaatsen op het dek en 241 plaatsen op het maaiveld. De rest van het perceel voorzien wij van verharding en groene duurzame oplossingen voor de afvoer van hemelwater zoals wadi’s en waterdoorgangen.

Project
Nieuwbouw DC PLUS
Locatie
Deventer
Opdrachtgever
HBC
Architect
Quadrant4
grootte
71.135 m2

Built to suit

Het totale oppervlak van het perceel is 127.550 m2. De bebouwing van deze built to suit ontwikkeling is 71.135 m2 die is onderverdeeld in bedrijfsruimte, mezzanine en kantoren.De totale kantoorruimte in het distributiecentrum van Plus omvat 4.500 m²; de mezzanine beslaat 6.835 m2 en de totale bedrijfsruimte is 59.800 m². Het is daarmee een van de grotere distributiecentra voor Heerkens van Bavel. 

De ambitie is om hier een duurzaam gebouw te realiseren dat voldoet aan BREEAM EXCELLENT ****

Hvb DC PLUS Deventer 0037

Bouwrijp maken van de bouwlocatie

Tijdens het bouwrijp maken van de bouwlocatie was de grootte van het terrein goed zichtbaar. Op sommige dagen rijden er meer dan 80 vrachtwagens per dag af en aan. Op dit immense terrein lijkt dit wel speelgoed.

> Lees meer over dit project in deze publicatie van Industriebouw

 

Het project loopt goed volgens planning, wat betekent dat wij in het eerste kwartaal van 2024 kunnen opleveren.

 

20230905 HVBM Vastgoed DC Plus Deventer Spotcompanion 0885

Constructieve uitdagingen

Projectleider Steven Bossers: “Een van de mooie uitdagingen is de extra brede mezzanine. Dat is voor zo’n groot distributiecentrum een logische oplossing, maar tegelijkertijd heel uniek. Het brengt het nodige denkwerk met zich mee. Het betekent onder meer dat je twee beuken breed de vloer moet bouwen en diverse constructieve uitdagingen tegenkomt. We hebben daar complete stalen vakwerk spanten van viereneenhalf tot vijf meter hoog in moeten maken. Als je dat nu zo ziet, is het echt een indrukwekkend staaltje constructiewerk.”

Meer projecten industrie en bedrijven

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2