PORTIERSLOGE BYONDIS

PORTIERSLOGE BYONDIS CAMPUS NIJMEGEN

Met de Portiersloge heeft de groene campus van biofarmaceutisch bedrijf Byondis in Nijmegen een geheel nieuwe uitstraling gekregen. Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Broekbakema en vormt een aantrekkelijke entree voor bezoekers. In deze centrale locatie heeft  ook de veiligheid en security van de campus haar plek. Byondis is een innovatief R&D bedrijf dat medicijnen ontwikkelt tegen kanker en auto-immuun ziektes. Eerder bouwde Berghege op deze campus ook het kantoor van Synthon.

Project
Nieuwbouw portiersloge
Locatie
Nijmegen
Opdrachtgever
Byondis
Architect
Broekbakema

Multifunctioneel gebouw

De Portiersloge is een multifunctioneel gebouw waar voorzieningen voor de campusbeveiliging en de coördinatie van onderhoudswerkzaamheden op het terrein samenkomen. Dankzij de samenwerking met Broekbakema, Pieters, DGMR, Verstappen van Amelsfoort en Gabriels Elektrotechniek realiseerden we in recordtijd alle ontwerpfases. Dat duurde acht maanden tot aan het uitvoeringsgereed ontwerp, waarvoor de gemeente Nijmegen in september 2021 de omgevingsvergunning verleende. 

Van artist impression naar realisatie

Transparante vliesgevel

De campusentree bestaat uit een grote luifel met zonnepanelen, waar voetgangers, fietsers en auto’s langs de beveiliging naar binnen kunnen. De ontvangstruimte is twee verdiepingen hoog. Een transparante vliesgevel zorgt ervoor dat de ruimte optimaal van het daglicht kan profiteren en maakt dat de receptie goed zicht houdt op het entreegebied. Bij de kantoren daarachter wisselen verdiepingshoog glas en dichte stroken elkaar af. Bij de werkplaats, technische opslagruimten en fietsenstalling aan de achterzijde van het gebouw is de gevel gesloten.

De afwisseling van verdiepingshoog glas en dichte stroken zorgt op de werkplekken voor een goede balans tussen daglicht en energieprestaties.

Architectenbureau Broekbakema Rotterdam

De bezoekers van de Portiersloge worden verwelkomd in een BENG-conform gebouw. Met een volledige PV-luifel, efficiënte lucht-warmtepomp, hoogwaardig geïsoleerde gevel en gebruik van thermische massa. De oplevering vond plaats in september 2022.

Meer projecten industrie en bedrijven

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2