NIOO KNAW WAGENINGEN

Duurzaamste laboratorium van Nederland

Het strak vormgegeven, nieuwe onderkomen voor het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen omvat een hoofdgebouw met laboratoria op vier hectare grond en 14.000 m² kantoren en diverse bijgebouwen, zoals kassen. Het onderkomen is op en top duurzaam.

Project
Duurzaamste laboratorium van Nederland
Locatie
Wageningen
Opdrachtgever
Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW)
grootte
Vier hectare grond en 14.000 m2

Eco-effectief

In opdracht van NIOO/KNAW bouwden we in Wageningen een nieuw onderkomen voor het Nederlandse instituut voor Ecologie. Het strak vormgegeven complex omvat een hoofdgebouw met laboratoria en kantoren en diverse bijgebouwen, zoals kassen. Door de uitzonderlijk hoge eisen die de opdrachtgever stelde aan de eco-effectiviteit van deze nieuwbouw deden wij binnen hele korte tijd een schat aan praktijkervaring op voor wat betreft duurzaam bouwen.

Ecologie in een 'levend gebouw'

MEER PROJECTEN ONDERWIJS EN WETENSCHAP

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2