NIOO KNAW WAGENINGEN

Duurzaamste laboratorium van Nederland

Het strak vormgegeven, nieuwe onderkomen voor het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen omvat een hoofdgebouw met laboratoria op vier hectare grond en 14.000 m² kantoren en diverse bijgebouwen, zoals kassen. Het onderkomen is op en top duurzaam.

Project
Duurzaamste laboratorium van Nederland
Locatie
Wageningen
Opdrachtgever
Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW)
grootte
Vier hectare grond en 14.000 m2

Eco-effectief

In opdracht van NIOO/KNAW bouwden we in Wageningen een nieuw onderkomen voor het Nederlandse instituut voor Ecologie. Het strak vormgegeven complex omvat een hoofdgebouw met laboratoria en kantoren en diverse bijgebouwen, zoals kassen. Door de uitzonderlijk hoge eisen die de opdrachtgever stelde aan de eco-effectiviteit van deze nieuwbouw deden wij binnen hele korte tijd een schat aan praktijkervaring op voor wat betreft duurzaam bouwen.

Ecologie in een 'levend gebouw'

MEER PROJECTEN ONDERWIJS EN WETENSCHAP

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2