NIEUWBOUW DIALOGUE CENTRE OMNIA

Het visitekaartje van Wageningen University & Research

Omnia is een bijzonder gebouw op de campus van de Wageningen University & Research waar studenten en onderzoekers op een toegankelijke manier de dialoog met elkaar en met de samenleving kunnen voeren. Berghege bouwde deze inspirerende plek naar ontwerp van architectenbureau Broekbakema uit Rotterdam. Dit multifunctionele gebouw staat tussen Atlas en FrieslandCampina. 

Project
Nieuwbouw Dialogue Centre Omnia
Locatie
Wageningen
Opdrachtgever
Wageningen University & Research
Architect
Broekbakema
Broekbakema OMNIA 2220 Norbert Van Onna [Desktop Resolutie]

Inspirerende plek

Volgens Simone Ritzer, coördinator van het Wageningen Dialogue-programma is Omnia hét visitekaartje van de campus: “Een inspirerende plek om met verschillende partijen fysiek samen te komen tijdens uiteenlopende bijeenkomsten. In deze tijd merk je sterker dan ooit hoe belangrijk die fysieke ontmoeting is. Niet alleen om elkaar te inspireren en innovaties verder te brengen, maar ook om uit je eigen bubbel te treden en je open te stellen voor andere perspectieven. Dat is precies wat we in het Dialogue Centre laten gebeuren.” 

Broekbakema OMNIA 2147 Norbert Van Onna [Desktop Resolutie]

Academische uitstraling

Naast dat het dé plek voor dialoog is, heeft het gebouw nog twee andere functies. Zo neemt het alle functies van de Aula elders in Wageningen over, waar van oudsher alle promoties en inauguraties plaatsvonden. De zaal is hiervoor ingericht met een academische uitstraling. De derde functie van het gebouw is die van Faculty Club: een aantrekkelijke ontmoetingsplaats inclusief restaurant. Voor medewerkers en hun (buitenlandse) gasten.

Circulair en onderhoudsvrij

Het Dialogue Centre is een echte blikvanger. Met aan de kant van de Mansholtlaan een glazen gevel over de hele breedte. Die symboliseert de verbinding met de samenleving. Verder heeft het pand een sedumdak dat beschermt tegen zon, regen en extreme hitte. En dankzij aansluiting op de warmte-koudering die momenteel op de campus wordt aangelegd, krijgt het centrum een duurzame energievoorziening.

De oplevering was in april 2022.

Het ‘Paviljoen in het Groen’ lijkt te zweven boven het groene parklandschap. De trap komt je als het ware tegemoet en nodigt uit om het Dialogue Centre te betreden.

Broekbakema architectenbureau

MEER PROJECTEN ONDERWIJS EN WETENSCHAP

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2