GROTIUSGEBOUW RADBOUD UNIVERSITEIT NIJMEGEN

Nieuwbouw voor faculteit der rechtsgeleerdheid in Nijmegen

Midden in het parkachtige landschap van de Radboud Universiteit Nijmegen ligt het nieuwe gebouw van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid: het Grotiusgebouw. Dit gebouw omvat diverse onderwijs- en studieruimtes, een bibliotheek over drie lagen, een restaurant met buitenterras en de grootste collegezaal van de universiteit met 500 plaatsen.

Project
Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Locatie
Nijmegen
Opdrachtgever
Radboud Universiteit
Architect
Benthem Crouwel Architects
grootte
26.000 m²

Bijzonderheden

Het gebouw heeft een totaal bruto vloeroppervlak van ruim 26.000 m². Onder het gebouw bevindt zich een parkeergarage met een capaciteit van circa 350 plaatsen.

De Berghege Heerkens bouwgroep werkte voor deze opdracht samen in de aannemerscombinatie Cedrie, waar ook Kropman Installatietechniek BV deel van uitmaakte. Samen bouwden we in opdracht van de Radboud Universiteit Nijmegen het Grotiusgebouw.

Duurzaam ontworpen

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is de hoofdgebruiker van de nieuwbouw. In het duurzaam ontworpen gebouw zijn diverse onderwijs- en studieruimtes, een bibliotheek en een restaurant met buitenterras te vinden. Er is ook een collegezaal met een capaciteit van 500 plaatsen, die daarmee de grootste collegezaal van de Radboud Universiteit is. Het gebouw heeft een totale bruto vloeroppervlakte van ruim 26.000 m2. Onder het gebouw is een parkeergarage met een capaciteit van ruim 350 plaatsen.

Her Grotiusgebouw

Het gebouw is vrijwel energieneutraal en wordt gecertificeerd volgens de duurzaamheidsnorm BREEAM Excellent

Bron: www.ru.nl

MEER PROJECTEN ONDERWIJS EN WETENSCHAP

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2