Project Description

Maria Montessorigebouw Radboud Universiteit Nijmegen

De nieuwbouw van de Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit twee bouwdelen die via een grand café met elkaar verbonden zijn. Het ene bouwdeel is vier verdiepingen hoog en het andere deel vijf verdiepingen. Naast een centrale laboratoriumvoorziening voor onderzoek krijgt de nieuwbouw collegezalen van verschillende grootte, stiltewerkplekken, practicumruimten, groepswerkplekken en horecavoorzieningen.

Bijzonderheden
Het Maria Montessorigebouw wordt het meest duurzame pand van de campus. Het is vrijwel energieneutraal. De energie voor de installaties in het gebouw is duurzaam. Op het dak wekken zonnepanelen eigen energie op en via de aansluiting op het hybride-energienet komt duurzame energie uit de warmte-koudeopslag naar het faculteitsgebouw. De liften winnen tijdens het dalen en remmen energie; dat is een besparing van 20 procent. Ook de verwarming en de koeling zijn goed afgestemd op de hoeveelheid (zonwerend) glas en de oriëntatie van de ramen. De compacte vorm van het gebouw en de isolerende ‘schil’ dragen bij aan een laag energieverbruik.

Bekijk de uitgebreide projectbeschrijving

Projectdetails

OPLEVERING

Medio 2020

OPDRACHTGEVER

Radboud Universiteit Nijmegen

REALISATIE

Bouwcombinatie Heyendaal FSW: Heerkens van Bavel Bouw en Bouwbedrijf Berghege voor het bouwkundige deel en Croonwolter & Dros voor het installatietechnische deel.

Projectafbeeldingen