EIGENTIJDS EN FUNCTIONEEL GEBOUW VOOR DR.KNIPPENBERG COLLEGE

Levendige sfeer

De Berghege Heerkens bouwgroep bouwde de nieuwbouw van het Dr.-Knippenbergcollege in Helmond. Hoppenbrouwers Techniek en Megens Installaties zijn gekozen voor respectievelijk de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.

RoosRos Architecten tekende in 2018 voor het ontwerp. Een onderwijsgebouw dat functioneel en eigentijds is, een prikkelende omgeving die de campus verrijkt, een thuis waar de leerlingen en medewerkers trots op kunnen zijn. Rondom de centrale ontmoetingsplek met een hoge vide, komen drie brede armen met klaslokalen, werkpleinen en ateliers, leerlabs, een collegezaal en tal van andere functies. Buiten komen pleinen voor de entree, de fietsen en een groene omgeving als verblijfsruimte.

Project
Dr. Knippenbergcollege
Locatie
Helmond
Opdrachtgever
Dr. Knippenbergcollege
Architect
RoosRos Architecten
soort
Nieuwbouw

Afval als bouwstof

Voor de gevel van het Dr. Knippenbergcollege wordt gebouwd met gebruikte stoeptegels. Dit vergt nogal wat vakwerk van de metselaar, maar het resultaat mag er zijn. Dit noemen wij nu een knap staaltje circulair bouwen.

Sociale meerwaarde

De oplevering van het pand staat gepland voor medio 2021 en is daarmee de eerste fysieke mijlpaal voor Sport en beleefcampus De Braak. Een nieuwe Sport- en beleefcampus op De Braak waar de héle stad beter van wordt. Waar onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport samenkomen en waar een grote sociale meerwaarde is voor omliggende wijken. Dat is het ambitieuze plan waarmee de gemeenteraad in oktober 2017 bijna unaniem akkoord ging.

MEER PROJECTEN ONDERWIJS EN WETENSCHAP

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2