STC WAALHAVEN ROTTERDAM

Nieuwbouw aan de Waalhaven Zuid

Berghege Heerkens bouwgroep / Rotterdam VOF realiseerde de nieuwbouw voor de STC-Group aan de Waalhaven Zuid in Rotterdam. Het nieuwe onderwijsgebouw staat naast het in 2012 door Heerkens van Bavel Bouw gebouwde Scheepvaart- en Transportcollege. De nieuwbouw met acht etages heeft een bruto vloeroppervlak van circa 13.000 m² en bestaat onder meer uit 60 klaslokalen, leerpleinen, een sportzaal met dojo, een studentenrestaurant en 170 parkeerplaatsen.

Project
Nieuwbouw STC-Group aan de Waalhaven Zuid
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
STC-Group Rotterdam
Architect
Qua architectuur

Bijzonderheden

Qua architectuur vormt de nieuwbouw een eenheid met het uit 2012 stammende gebouw. Het nieuwe onderkomen vormt namelijk een bijna twee keer zo grote kopie van het gebouw ernaast. Het hoofdvolume is wel anders. Die zweeft boven het maaiveld, zodat parkeren onder het gebouw mogelijk is. De nieuwbouw en het bestaande gebouw lopen in elkaar over en worden met elkaar verbonden door loopbruggen.

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2