NIEUWBOUW LAAN OP ZUID

Onderwijslocatie in Rotterdam

In september 2023 tekende Peter Kamermans, namens Heerkens van Bavel Bouw de bouwteamovereenkomst voor een nieuwbouwlocatie aan Laan op Zuid. Onder aanvoering van architectenbureau cepezed uit Delft gaan wij nu samen met het ontwikkelteam het gemaakte ontwerp verder uitwerken. Het is de bedoeling om in het tweede kwartaal van 2024 te starten met de bouw. Volgens planning is medio april 2026 de bouwkundige oplevering, waarna in de maanden daarna alles verder gereed wordt gemaakt om het gebouw bij de start van schooljaar 2026 in gebruik te kunnen nemen.

Project
Onderwijsgebouw Laan op Zuid
Locatie
Rotterdam
Opdrachtgever
Hogeschool Rotterdam en Gemeente Rotterdam
Architect
Cepezed
soort
Nieuwbouw
grootte
22.500 m2
Hero Gevel Onderwijslocatie Laan Op Zuid Cepezed [Desktop Resolutie]

Nieuwe thuishaven

De nieuwe onderwijslocatie komt aan de Laan op Zuid, ter plaatse van het Hillekopplein. Het gebouw van ongeveer 22.500 m2 wordt de nieuwe thuishaven voor het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie én het kenniscentrum Creating010 van de Hogeschool Rotterdam. Zij gaan het gebouw delen met de school voor voortgezet onderwijs (havo en vwo) van SNZ, onderdeel van Stichting BOOR.

Op deze locatie is straks plaats voor ongeveer 3200 studenten van Hogeschool Rotterdam en 800 leerlingen uit het Voorgezet Onderwijs. 

Zijgevel Aanzicht 2 Onderwijslocatie Laan Op Zuid Cepezed [Desktop Resolutie]

Duurzaam gebouw

Het wordt een duurzaam onderwijsgebouw met een houten gevel en een identiteit waar beide scholen - een voor voortgezet en een voor hoger onderwijs - zich in kunnen herkennen. Een heldere gebouwstructuur houdt de routing zo logisch mogelijk. De scholen zijn min of meer boven elkaar geplaatst, een gele hellingbaan langs de buitengevel vormt de entree van de school op de bovenste etages. De Hogeschool Rotterdam, onderin, krijgt op de begane grond een prominente binnenstraat.

De Hogeschool Rotterdam is een bekende voor ons. Wij hebben onlangs ook de nieuwbouw aan de Kralingse Zoom gebouwd. 

Meer over de nieuwbouw Hogeschool Rotterdam

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2