AURORA WAGENINGEN UNIVERSITY & RESEARCH

Nieuwbouw Aurora

Aan de Wageningen University & Research (WUR) werken ruim 6.500 medewerkers en 12.000 studenten uit meer dan honderd landen. Op de Wageningen campus werken ze aan gezonde voeding en een vitale leefomgeving overal ter wereld, zowel voor overheden als voor het bedrijfsleven. Hier bouwde de Berghege Heerkens bouwgroep een nieuw onderwijsgebouw. Het gebouw heet ‘Aurora’ en heeft het pand met de naam Triton vervangen waarin nu een StartHub is gehuisvest.

Project
Onderwijsgebouw Aurora
Locatie
Wageningen
Opdrachtgever
Wageningen University & Research
Architect
LIAG architecten
soort
Nieuwbouw

Uiterst flexibel

Het 3e onderwijsgebouw is ontworpen door LIAG architecten en bouwadviseurs uit Den Haag. Zij tekenden een uiterst flexibel gebouw met een open structuur die het mogelijk maakt in de toekomst collegezalen om te bouwen tot laboratoria. Het onderwijsgebouw is ontworpen volgens het BENG-principe. Zo wekt één van de gevels energie op. Planten vormen een belangrijk onderdeel in het interieur waarmee het gebouw een bijzonder ‘groene’ uitstraling krijgt. Geen anoniem onderwijsgebouw maar een transparant gebouw dat laat zien waaraan gewerkt wordt bij de WUR. Zo is van buiten te zien wat zich in het gebouw afspeelt. Een open en uitnodigende uitstraling met logisch op elkaar afgestemde functiezones: een gebouw dat voor de gebruikers verder geen uitleg nodig heeft.

Uitnodigend en groen

Kenmerkend is het overzicht en zicht op elkaar. Dit nodigt uit tot elkaar ontmoeten, inspiratie en het delen van kennis. Hier kom je elkaar écht tegen. Aurora heeft een ‘groene’ uitstraling. Levend groen vormt een belangrijk onderdeel in het interieur. Dit is terug te zien in het atrium met haar terrassen van waaruit een mooi uitzicht is op de rest van de campus. Er is een fijn binnenklimaat met een goede luchtkwaliteit. Daglicht valt rijkelijk binnen.

MEER PROJECTEN ONDERWIJS EN WETENSCHAP

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2