TRANSFORMATIE V&D EINDHOVEN

Eyecatcher voor het centrum

Het iconische V&D pand in Eindhoven is 22 december 2021 opgeleverd en heeft de naam Department gekregen. Een herontwikkeling, waarbij retail, kantoren en horeca (in totaal ca. 11.115m2) samenkomen. In de loop van 2022 openden hier winkels als Costes en Foot Locker hun deuren.

Het is een eyecatcher geworden voor het centrum van Eindhoven. Dit alles dankzij de goede samenwerking met MN Dutch Real Estate, Abcnova, Hoppenbrouwers Techniek en Jac Reijns Staalconstructie. 

Project
Transformatie V&D Eindhoven
Locatie
Eindhoven
Opdrachtgever
Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek
Architect
Architect Kentie & Partners
grootte
18.000 m2
Transformatie V&D Eindhoven (2)

Herontwikkeling V&D Eindhoven

Het voormalige V&D pand, gelegen op de hoek van de Rechtestraat en de Vrijstraat in Eindhoven kent een lange voorgeschiedenis. Het is sterk verouderd, maar opdrachtgever “Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek” heeft hier doorheen gekeken en besloot het gebouw te herontwikkelen tot een mix van retail en flexibele werkplekken. Het gebouw is centraal gelegen in het hart van het centrum van Eindhoven, heeft een bijzonder groot volume (typisch warenhuis) en een omvang van circa 18.000 m2.

Het voormalige V&D pand is in de afgelopen 50 jaar (los van onderhoud) niet meer ontwikkeld, anders dan werkzaamheden namens de huurder. Nu de voormalige huurder het pand heeft verlaten, wil de opdrachtgever het gebouw laten voldoen aan de tegenwoordige eisen en standaarden.

Duurzame renovatie

Architect Kentie & Partners heeft hierop ingespeeld en ervoor gekozen om de bestaande constructie van het pand intact te houden en zoveel mogelijk zichtbaar te maken. Het pand wordt duurzaam gerenoveerd. Zo krijgt het gebouw onder andere een groen dak en gaat het van het gas af. Het wordt van warmte voorzien door middel van warmtepompen.

Heerkens van Bavel Bouw heeft op 28 mei 2020 de turnkey realisatie overeenkomst getekend, wat betekent dat wij de ontwerpstukken verder hebben uitgewerkt tot volledig uitvoeringsgereed ontwerp. Daarnaast hebben wij de detailengineering voor onze rekening genomen (bouwkundig, constructief, installaties) en het project naar tevredenheid gerealiseerd en gebruiksklaar en op tijd opgeleverd. Het gebouw is volledig in 3D ingemeten, volgens een zogenoemde pointcloud scan om vanuit dit 3D model alle disciplines op elkaar af te stemmen. 

MEER RETAIL PROJECTEN

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2