VERNIEUWBOUW EKOPLAZA DEN HAAG

Historisch pand in de Haagse binnenstad

Bij Ekoplaza kun je erop vertrouwen dat alle boodschappen 100% biologisch zijn. De producten zijn van hoge kwaliteit en komen grotendeels van kleinschalige boeren, telers en producenten.

Voor een vestiging in Den Haag verzorgden wij de vernieuwbouw van een historisch pand aan de Stationsweg zodat zij daarheen konden verhuizen. “De nieuwe winkel is veel ruimer en lichter", vindt Geert-Jan Smits, formulemanager van Ekoplaza.

Project
Vernieuwbouw Ekoplaza
Locatie
Diverse locaties
Opdrachtgever
Ekoplaza
Ekoplaza Den Haag (113) [Desktop Resolutie]

Soepel proces

Het nieuwe pand voor Ekoplaza ligt aan de Stationsweg, in het Haagse centrumgebied. “Van een bouwplaats was dus geen sprake. Alle opslag van materiaal en materieel moest dus in het gebouw zelf opgelost worden”, legt projectleider bij Bouwbedrijf Berghege, Boyd Wielheesen uit. Ook het vergunningen- en ontheffingentraject vergt op een binnenstadlocatie de nodige aandacht. “Hier hebben we perfect kunnen samenwerken met partners van Ekoplaza zoals Den Dekker projectmanagement en Udea. We hebben er alles aan gedaan om het proces soepel te laten verlopen en overlast te beperken. Van de planning voor groot transport tot hotelovernachtingen voor omwonenden bij piekmomenten met geluidshinder, alles lag duidelijk vast in een BLVC-plan.”

Boyd Wielheesen projectleider bij Bouwbedrijf Berghege
Ekoplaza Den Haag (107) [Desktop Resolutie]

Complete verbouwing

De opdracht voor Berghege bestond uit een complete verbouwing waarvoor van twee historisch panden één grote winkel is gemaakt. De ruimte is nu in totaal 730 vierkante meter, waarvan 530 vierkante meter winkeloppervlakte. Verder is er plaats voor opslag, koeling en personeel. Wielheesen: “Onze werkzaamheden zijn volgens planning verlopen. Tot aan de afwerking met het brandwerend en akoestisch plafond aan toe. Het eindresultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Ekoplaza is ook heel tevreden, we gaan nog dit voorjaar een tweede filiaal voor hen verbouwen in Amsterdam!”

MEER PROJECTEN VOOR DE RETAIL

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2