Bijenkorf Utrecht

Bijenkorf Utrecht

In hartje Utrecht realiseerde de eigenaar van het Bijenkorf-pand een casco-uitbreiding van de huidige winkel. De Berghege Heerkens bouwgroep verzorgde de inbouw. Die inbouw bestond uit drie delen. De eerste fase was een uitbreiding van het winkeloppervlak op de tweede verdieping en de realisatie van een nieuw klantenrestaurant op dezelfde verdieping. Fase twee betrof de vernieuwing van de kelderverdieping. De laatste fase was de inbouw van nieuwe kantoren, opslagruimtes en een nieuw bedrijfsrestaurant in de uitbreiding over drie verdiepingen.

Bijzonderheden

De inbouw heeft een bruto vloeroppervlak van 5.480 m².

Uitgelicht

Inbouw Bijenkorf Utrecht
Utrecht
Bijenkorf Amsterdam
5.480 m²

Inbouw Bijenkorf Utrecht in beeld

Kunst van het plannen

Bouwen en verbouwen midden in een druk winkelcentrum zoals dat in Utrecht, terwijl de mensen gewoon moeten kunnen winkelen vraagt een specifieke deskundigheid. Projectleider Pieter Bongers: “Vooral de planning is een kunststukje. Zo mochten we maar tussen 7 en 8 uur ‘s morgens lawaai maken. Dat wil zeggen dat we binnen die tijd werkzaamheden zoals boren moesten inplannen. Ook het tijdsslot van leveringen was beperkt omdat je het centrumgebied niet onbeperkt met vrachtauto’s in kan.”

Gefaseerde aanpak

Het project wat gerealiseerd wordt in opdracht van de Bijenkorf bestaat in totaal uit 3 delen: ten eerste een uitbreiding van het winkeloppervlak op de tweede verdieping en een nieuw klanten restaurant op dezelfde verdieping, als tweede de vernieuwing van de kelderverdieping en als laatste de inbouw van nieuwe kantoren, opslagruimten en een nieuw bedrijfsrestaurant in de uitbreiding over drie verdiepingen. Door deze laatste inbouw komt er ruimte vrij voor extra winkelruimte op de eerste verdieping.

Realisatie van de Bijenkorf Utrecht

Meer informatie?