Beatrix Ziekenhuis Gorinchem

De patiënt als mens staat centraal

Het Beatrix Ziekenhuis is begin jaren tachtig gebouwd. Inmiddels was het ziekenhuis aan een revitalisatie toe. De ziekenhuisorganisatie heeft deze gelegenheid aangegrepen om de ‘Planetree filosofie’ te implementeren in haar organisatie. Planetree is een organisatiemodel waarbij de patiënt als mens centraal staat. Een zo aangenaam en vertrouwd mogelijke omgeving creëren voor de patiënt.

Bijzonderheden

Er heeft een grootschalige renovatie, verbouw en deels nieuwbouw van het Beatrix ziekenhuis plaatsgevonden. De werkzaamheden zijn verdeeld in achttien fasen en hebben per fase, op verschillende plekken in het ziekenhuis, gelijktijdig plaatsgevonden.

Nieuwbouw OK-complex

Belangrijk onderdeel van het grootschalige project was de bouw van het nieuwe OK-complex , Het Beatrixziekenhuis beschikt nu over een state-of-the-art operatiekamercomplex met een verkoever, met in totaal zes ruime operatiekamers. Elke operatiekamer heeft een voorbereidingsruimte en een opdekruimte. De operatiekamers zijn modern en voldoen aan de laatste, technische trends. De aanwezige beweegbare pendelarmen en monitoren en de moderne audiovisuele inrichting met naastgelegen computerruimten, typeren de toekomstgerichte operatiekamers. De OK’s zijn niet alleen modern maar ook identiek ingericht, zodat elke snijdende vakgroep er gebruik van kan maken. Op die manier wordt de OK-capaciteit optimaal benut en kan er efficiënt worden gewerkt

Verder hebben we de nieuwbouw van het kenniscentrum (dit is een soort back-office voor medisch specialisten en secretariaten), een nieuwe centrale hal met o.a. een gezondheidswinkel, een infocentrum en een nachtapotheek gerealiseerd.

Renovatie en verbouw

De overige werkzaamheden hebben bestaan uit de renovatie en verbouw van de Spoedeisende Hulp, de bloedafname, de Dagbehandeling, de Huisartsenpost, laboratoria, deel radiodiagnostiek, kenniscentrum en alle poliklinieken, zoals dermatologie, cardiologie, chirurgie, fysiotherapie, gynaecologie, interne geneeskunde, KNO, longziekten, neurologie, oogheelkunde, orthopedie, plastische chirurgie en kaakchirurgie. Ook de goederenontvangst en de keuken hebben een facelift gekregen.

Uitgelicht

Combinatie nieuwbouw en renovatie
Gorinchem
EGM Architecten
Planetree filosofie
21.210 m²

Nieuwbouw en renovatie BEATRIX ZIEKENHUIS in beeld

BRON: EGM ARCHITECTEN
“Hierbij werd ‘going-concern’ gebouwd. Omdat het ziekenhuis gewoon doordraaide, vereiste dit intensieve afstemming met de gebruiker”

Meer informatie?

Opdrachtgevers