Opening Ingram Micro – BREEAM OUTSTANDING

Vandaag is het spiksplinternieuwe distributiecentrum van Ingram Micro officieel geopend door Wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg en Commissaris van de Koning, Wim van de Donk.

Tijdens de feestelijke opening ontvingen ontwikkelaar en verhuurder HVBM Vastgoed en de huurders Ingram Micro en de Bijenkorf uit handen van BREEAM Adviseur Quadrant4 tevens het BREEAM Outstanding certificaat, de hoogste duurzaamheidsstandaard in logistiek vastgoed. Uiteraard zijn alle betrokken partijen hier enorm trots op.

Het distributiecentrum van ruim 82.000 m2 is ontworpen door Dedato Architecten en is op maat ontwikkeld en gerealiseerd voor Ingram Micro en de Bijenkorf. Het is een energieneutraal pand waar geen gebruik wordt gemaakt van gas. De zonnepanelen op het dak zijn voldoende om zowel de huurders van het gebouw, als ruim 600 huishoudens te voorzien van stroom. Het gebouw is voorzien van warmtepompen en een WKO-installatie dat voorziet in warmte- en koudeopslag waarbij bodemenergie gebruikt wordt voor het koelen en verwarmen.

Ingram Micro verzorgt in dit nieuwe distributiecentrum de logistieke operatie voor de Bijenkorf. Vanuit dit distributiecentrum worden de warenhuizen bevoorraad en de e-commerce activiteiten afgehandeld.

Terug naar overzicht