20 maart 2024

Drie vlaggen in het hoogste punt van Walkwartier

Drie vlaggen de lucht in

Directeur Tom Bongers van Berghege, regiomanager Hendrik Hulscher van Van Wanrooij Projectontwikkeling en wethouder Dolf Warris van de gemeente Oss hesen dinsdagmiddag tegelijk de vlag. Dat deden ze op het dak van de vijftiende verdieping: het hoogste punt van het Walkwartier.

Walkwartier Hoogste Puntg Roep

Wat een uitzicht

Om deze mijlpaal op een kleine vijftig meter hoogte te vieren, kregen genodigden een speciale Walkwartier-bouwhelm op en gingen ze met de lift omhoog.

De aankomst boven zorgde voor groot enthousiasme. “Jongens, hebben jullie die betonnen ballen gezien?!”, aldus architect Liesbeth van der Pol tegen haar collega’s van DOK Architecten. “Ze zitten al op de gevel.” “Wat een uitzicht”, zegt Martin Hagreis, stadsontwerper bij de gemeente Oss. “Daar zie je zelfs de brug van Zaltbommel.” 

Walkwartier Hoogste Punt Tom

Vandaag is het feest!

Voor de aanwezigen was de viering van het hoogste punt een speciaal moment. De meesten zijn al jaren bij het project betrokken, sommige zelfs sinds 2008. “Het begon met mensen die durfden te dromen”, refereerde wethouder Warris tijdens zijn speech naar de start. “Uiteindelijk heeft ‘het lelijkste gebouw van Oss’ plaatsgemaakt voor dit fantastische bouwwerk.” Ook collega-wethouder Frank den Brok en directeur Berghege Tom Bongers richtten zich tot de genodigden. “Vandaag is het feest!”, zei de bouwdirecteur onder andere.

Na het hijsen van de vlaggen met daarop de logo’s van Berghege, Van Wanrooij en de gemeente, kreeg Van der Pol de microfoon. De architect had nog een speciale toegift. “Voor elke winkelgevel in de Walstraat hebben we betonnen details ontworpen, die een link leggen naar het industriële verleden van de stad. Dit worden elementen waar je met je hand langsgaat, zó bijzonder.” 

Van der Pol besloot met het openen van een houten DOK-koffertje. Hierin zat voor iedereen zo’n geveldetail in brochevorm. Met dit cadeautje opgespeld, was het tijd om te proosten.

MEER WOONPROJECTEN

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2