18 april 2024

"Heerkens van Bavel en 1BOX zijn een goede match"

MBF1409

Bij 1BOX kun je zowel voor particulier als zakelijk gebruik een opslagbox huren; of het nu gaat om een kleine unit voor enkele verhuisdozen, of een complete inboedel. Inmiddels is het bedrijf al op een dertigtal locaties in Nederland neergestreken. Heerkens van Bavel realiseerde onder andere de locaties in Tilburg, Breda, Utrecht, Barendrecht en Heerlen. Nieuwe vestigingen in Rotterdam en Helmond zijn ook al in voorbereiding. Managing Director bij 1BOX, Jan P. Bikker: “Heerkens van Bavel en 1BOX zijn een goede match. We hebben kennis van zaken, durven elkaar aan te spreken en gaan altijd voor een oplossing.” 

Op de foto v.l.n.r. Jasper Bos (Managing Director), Jurgen Bulterman (Chief Operational Officer), Jan P. Bikker (Managing Director) en Jan Loots (Chief Financial Officer) voor 1BOX Utrecht

1BOX Utrecht Alles 2

Duurzaam ondernemen

Jan P. Bikker stond aan de wieg van de Europese self storage en startte uiteindelijk in 2016 met 1BOX. “Toen ik in 1998 als European Development Manager aan het self storage avontuur begon, was Nederland nog niet bekend met dit soort opslag. Inmiddels vorm ik samen met Jasper Bos de directie, wij hebben beiden de ambitie om de gestage groei van het self storage bedrijf voort te zetten.”


Uitgangspunt voor de locaties die Bikker kiest, is naast veiligheid en bereikbaarheid, de conversie van bestaande panden. Bikker legt uit: “Bij 1BOX vinden we het belangrijk om zo duurzaam en circulair mogelijk te ondernemen. Daarom maken heel veel gebruik van bestaande gebouwen, die we aanpassen naar onze identiteit en kwaliteit. Waarbij we graag zoveel mogelijk materiaal van het oude gebouw hergebruiken.”

1BOX Utrecht Alles 55

Goede gesprekspartner

Bikker heeft een bouwkundige achtergrond, wat hem betreft een ‘must’ als je een goede gesprekspartner wil zijn voor de aannemer. “Opdrachtgeven is ook een vak, zeker als je graag in bouwteamverband opereert zoals wij dat ook met Heerkens van Bavel doen. Renovatie van een bestaand pand is steeds maatwerk, want geen pand is hetzelfde. Het is zaak om samen tot een zo optimaal mogelijk resultaat te komen; binnen de planning én het budget. Vanaf het begin was duidelijk dat de werkwijze van Heerkens van Bavel ons goed paste. De prijs was misschien bij aanvang niet de scherpste, maar er was wel overal aan gedacht. Ook aan onderdelen waar ik niet specifiek om had gevraagd. Wat betekent dat ik tijdens de uitvoering niet of nauwelijks voor verrassingen kom te staan.”

1 1BOX Utrecht Alles 39

Onschatbare waarde

De aanpak van Heerkens van Bavel wordt door Bikker en zijn team zeer gewaardeerd. “De renovatie- en verbouwtak is groot en kundig genoeg voor onze opdrachten maar klein genoeg om flexibel en persoonlijk aanspreekbaar te blijven. En het is een fijne gedachte dat er zo nodig een sterk bouwbedrijf en een bouwgroep achter staan.”

Patrick Remmen is als projectbegeleider het vaste aanspreekpunt voor 1BOX. “Dat is voor mij van onschatbare waarde. Hij overziet het totaal zorgt dat alle partijen op het juiste moment het juiste doen. Dit soort betrokkenheid is iets om te koesteren.” Desgevraagd stelt Bikker dat hij Heerkens van Bavel toch niet snel aan anderen zal aanbevelen: “Nee zeg, ben je gek! Dan blijft er straks minder tijd over voor de uitbereidingen van 1BOX”, sluit Bikker met een knipoog af. 

Meer over ons werk voor 1BOX

PROJECTEN VAN VERBOUW & RENOVATIE

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2