24 juni 2024

Vertrouwen is basis goede samenwerking Enexis en Heerkens van Bavel

Lang en prettig samenwerken

Lars Conjaerts (42) werkt al zo’n zeventien jaar bij Enexis. Op dit moment in de functie van Expert Engineer, een rol waarin hij het bouwkundige projectmanagent van diverse uitbreidingen verzorgt. Heel vaak doet hij dat samen met een team van Heerkens van Bavel Bouw. Lars: “We kennen elkaar inmiddels door en door, we vertrouwen elkaar en hebben aan één woord genoeg. Dat werkt gewoon heel plezierig.”

Zo’n goede vertrouwensband als de mensen van Enexis en Heerkens van Bavel met elkaar hebben, kan je alleen opbouwen door lang en prettig samenwerken. “Je moet elkaar leren kennen in het werk. Want alleen zo kom je er achter wat je echt aan elkaar hebt”, meent Conjaerts. 

Enexis Bram Edited

Veiligheid voorop

Enexis en Heerkens vinden elkaar op meerdere thema’s. Maar veilig werken is één van de belangrijkste. Lars: “Voor ons heel logisch: wij doen immers letterlijk spannend werk. We zijn altijd bezig met nadenken over hoe projecten nog veiliger kunnen. Onze veiligheidseisen lijken voor sommigen misschien overtrokken, maar we werken veilig of we werken niet. Onlangs maakten we tijdens een gezamenlijke veiligheidsdag kennis met jullie veiligheidsmascotte Bram. Daarmee werd ons nog maar eens extra duidelijk dat dit thema bij Heerkens net zo hoog op de agenda staat. Jullie campagne ‘Veilig werken kan altijd’, onderschrijven wij helemaal. Je moet er inderdaad alleen wel tijd voor maken en aandacht aan besteden.”

Duurzaamheidsopgave

Nederland staat voor de enorme opgave om te verduurzamen én te groeien. Lars: “Deze combinatie legt een flinke druk op ons werk. Iedereen wil elektrisch rijden en alle woningen moeten van het gas af. Tegelijkertijd wil niemand een hoogspanningsstation in de achtertuin. Toch denk ik dat we met z’n allen door deze zure appel heen moeten. Die hele transitie is niet niks, maar wel onvermijdelijk. Het betekent echter niet dat we de druk per project opvoeren. Wel dat er meer projecten tegelijk lopen. Dan is het des te fijner om samen te kunnen werken met een partij als Heerkens van Bavel die onze werkwijze kent. Niet lullen maar poetsen.” 

Whatsapp Image 2024 04 19 At 14.06.00

Direct en eerlijk

Wanneer je het Conjaerts op de man af vraagt, zou hij het soms stiekem wel handig vinden als hij alle klussen zonder ingewikkeld aanbestedingstraject aan Heerkens kon gunnen. “Dan hoef je niet steeds opnieuw een team te bouwen. Ook al is er binnen Heerkens best wat veranderd toen Sjaak Evers met pensioen ging en collega Corbin Sparidans zijn werk overnam, de manier van werken past gewoon nog steeds goed. Niet voor niets heb ik jullie intern van harte aanbevolen toen een collega op zoek was naar een partner voor het meerjarenonderhoud van de Enexis procesgebouwen!”, aldus Lars. 

Voor wat de toekomst betreft heeft de Expert Engineer eigenlijk maar één tip aan Heerkens van Bavel Bouw: “Ga zo door! Blijf direct en eerlijk. Dan zal iedereen die ernaar vraagt altijd een positief woord van mij te horen krijgen.”

Met de veiligheidscampagne van BRAM liet Heerkens van Bavel ons duidelijk zien dat het thema Veiligheid ook daar hoog op de agenda staat. 

Lars Conjaerts Expert Engineer bij Enexis

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2