20 maart 2023

FrieslandCampina Ingredients opent nieuwe productiefaciliteit

Kb 93 (508)

FrieslandCampina Ingredients opent nieuwe productiefaciliteit

Voor FrieslandCampina Ingredients bouwden wij een state of the art fabriek op hun bedrijfsterrein in Veghel die speciaal is gericht op lactoferrineproductie. Dat deden we op zo'n manier dat het continu functionerende bedrijfsproces door kon gaan. Vorige week donderdag werd deze nieuwe lactoferrine productiefaciliteit in Veghel geopend.

De nieuwe productiefaciliteit toont de expertise op het gebied van eiwitverwerking. Door de productiecapaciteit uit te breiden en nieuwe technologieën toe te passen, spelen zij in op de groeiende vraag naar lactoferrine. In het gehele productieproces wordt gebruik gemaakt van geavanceerde technologie voor absorptie, elutie, filtratie en sproeidrogen. Ze maken daarbij gebruik van de verse melk die wordt geleverd door de bijna 10.000 leden-melkveebedrijven. 

De productiefaciliteit draait voor 100 procent op groene stroom en alle water en zoutresten die tijdens het productieproces ontstaan, worden hergebruikt. De faciliteit voldoet daarnaast aan de richtlijnen van de Europese Commissie inzake "beste beschikbare technieken" (BBT) voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van apparatuur, waarmee hij voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen.

>> Lees er meer over op de site van FrieslandCampina

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2