3 oktober 2023

Berghege gaat Valkhof Museum Nijmegen renoveren

Valkhof Ondertekening 2

Berghege gaat Valkhof Museum Nijmegen renoveren

Begin volgend jaar gaan wij van start met de renovatie van het Valkhof Museum in Nijmegen. Samen met vertegenwoordigers van het museum en de Gemeente Nijmegen hebben we onze samenwerking officieel afgetrapt. 

De renovatie wordt aangepakt in combinatie met verduurzaming. Dat is nodig omdat veel techniek is versleten, zoals de klimaatregulering en beveiliging. Ook het pand zelf wordt aangepakt. De voorkant krijgt een open karakter met een café en terras, een winkel en een aantrekkelijke entreehal. De grote trap moet een comfortabelere entree bieden aan alle bezoekers.

Valkhof Museum in Nijmegen is een middelgroot museum en deelt kennis over geschiedenis, erfgoed en kunst om bezoekers te inspireren en te stimuleren hun creativiteit te vergroten. Het gebouw, naar een ontwerp van Ben van Berkel (UN Studio), is in september 1999 geopend en trekt zo’n 100.000 bezoekers per jaar. 

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2