5 mei 2023

Start verbouwing hoofdingang Rijnstate Arnhem

Rijnstate Entree Kiss And Ride [Desktop Resolutie]

Meer verbouwingen op komst

Voorbij de huidige Kiss & Ride, ter hoogte van de taxistandplaats, komt de tijdelijke ingang van Rijnstate. Vrijdag 5 mei is gestart met het plaatsen van stofschotten, zaterdag 6 mei breken we de pui eruit. Vanaf september wordt de tijdelijke entree in gebruik genomen en sluiten we de hoofdingang af om de daadwerkelijke verbouwing te beginnen.

De aanpassing van de hoofdentree is het begin van een flinke reeks verbouwingen aan het ziekenhuis in Arnhem-Noord. Tot en met 2030 nemen we onder meer het buitengebied onder handen, verbouwen we het Atrium, de poliklinieken en een aantal verpleegafdelingen en breiden we de afdeling Radiologie uit.

Entree Rijnstate 3 [Desktop Resolutie]

Duurzaam bouwen

Rijnstate wil voorop lopen in verduurzaming van zorg. Voor de verbouwing van het ziekenhuis heeft ze dan ook zorgvuldig de partners gekozen, die duurzaam willen bouwen. Bouwbedrijf Berghege gaat als aannemer de verbouwing van de entree uitvoeren. Unica verzorgt de technische installaties. 

Voor de bouw van de nieuwe entree is gekozen voor duurzame materialen zoals hout, dat op een andere plek in ons land wordt terug geplant. De entree zal bovendien circulair worden vervaardigd, zodat – mocht dat in de toekomst nodig zijn – de hele ingang hergebruikt kan worden, zonder restafval. 

Sneller en slimmer
Op deze manier past Rijnstate het ziekenhuis aan op de zorgvraag van de toekomst. Verbeterde zorgprocessen en nieuwe apparatuur betekenen een flinke sprong vooruit in hun dienstverlening. Sneller en slimmer. En dat niet alleen: ze vernieuwen, om tegelijk te verduurzamen. Met minder vierkante meters beperken ze bijvoorbeeld de kosten van energie. 

Eerder bouwden wij Rijnstate Elst

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2