14 maart 2023

PLUS distributiecentrum Deventer bereikt hoogste punt

Nieuwbouw DC Plus Deventer (5)

PLUS distributiecentrum Deventer bereikt hoogste punt

Vanaf de snelweg A1 beginnen de contouren van het nieuwe vers-distributiecentrum van PLUS op A1 Bedrijvenpark te Deventer steeds beter zichtbaar te worden. De bouw verloopt voorspoedig, waardoor de werkzaamheden afgelopen week werden bekroond met het bereiken van het hoogste punt.

De bedrijfsruimte van het distributiecentrum heeft een oppervlakte van zo'n 60.000 m2 en wordt ontwikkeld door HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep. Vanuit dit pand worden de PLUS en Coop winkels straks voorzien van verse producten.

Belang van duurzaamheid

Bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum hebben duurzaamheidseisen een belangrijke rol gespeeld. Het gebouw en het omliggende terrein zijn circulair en natuur-inclusief ontworpen. Onlangs is het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat behaald op basis van de nieuwe 2020 BREEAM richtlijnen. Bij oplevering van het gebouw is het volledige dak voorzien van een zonnestroominstallatie bestaande uit ruim 14.500 zonnepanelen. Hiermee wordt meer energie opgewekt dan in het distributiecentrum wordt verbruikt.

Wij bouwen dit distributiecentrum in opdracht van HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep.

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2