29 januari 2024

Zorgcentrum Sint Anna Boxmeer opgeleverd

Nieuw verpleeghuis

De laatste bouwfase van de nieuwbouw voor zorgcentrum Sint Anna in Boxmeer is afgerond. Tijdens een gezellige lunch zijn de handtekeningen gezet en de sleutels door directeur Berghege Tom Bongers officieel overgedragen aan bestuurder Ineke Wever. 

Het nieuwe verpleeghuis heeft ruimte voor 160 bewoners die in kleinschalige woongroepen van acht mensen in het H-vorming gebouw hun nieuwe woonplek krijgen. 

Sint Anna_cheque

Mijlpaal vieren

Met deze overdracht is een traject van jarenlange voorbereiding en bouwen afgerond. Het team van Sint Anna vierden deze mijlpaal door ons te trakteren op een heerlijke lunch en een kleine attentie.

Namens de samenwerkende partijen Van Aarle De Laat, De Witte Oss, Welvaarts, Klictet, Van Dijnsen Installatietechniek / Beveiligingen en natuurlijk Bouwbedrijf Berghege overhandigde Tom Bongers een cheque die ingewisseld kan worden voor de geplande gevelbeplanting boven de luifel en de plantwires bij de balkons. Deze groene aankleding maakt het zorgcentrum straks helemaal af! 

St Anna Boxmeer BB (11)

Keuze voor nieuwbouw

Sint Anna droomde al jaren van een nieuw verpleeghuis. Het huidige pand, wat wordt gehuurd van De Congregatie van de Zusters van Julie Postel, is prachtig maar niet meer functioneel om de steeds meer complexere verpleeghuiszorg te leveren. Renovatie was niet mogelijk en daarom is gekozen voor nieuwbouw naar een ontwerp van De Witte Oss Architecten.

We hebben in drie fases gebouwd waarvan de eerste fase met 62 appartementen en het algemene deel - volgens planning - is opgeleverd in de zomer van 2022. Begin 2024 is de hele nieuwbouw afgerond en in gebruik genomen door het zorgcentrum.

Lees meer over de nieuwbouw voor Sint Anna

MEER PROJECTEN VOOR DE ZORG

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2