22 juni 2023

Laarstede bereikt hoogste punt

IMG 20230622 WA0009

Laarstede bereikt hoogste punt

De vlag wappert trots op Laarstede, de nieuwe woonzorglocatie van Het Laar aan de Generaal Winkelmanstraat in Tilburg. Op donderdag 22 juni vierden we het hoogste punt van deze nieuwbouw met bewoners, medewerkers, vrijwilligers, vakmannen van Heerkens van Bavel Bouw en genodigden. Bestuurder Lonneke de Haan zorgde voor het hijsen van de vlag waarna de aanwezigen in zomerse stijl genoten van een optreden van een Braziliaanse brassband en bijbehorende versnaperingen.

Beschermde woonomgeving

Wij bouwen de nieuwbouw Laarstede, ontworpen door BiermanHenket. Dit gebouw heeft 67 appartementen met woon- en slaapkamer, keuken,  badkamer met toilet en eigen balkon. Ook komen er zeven ontmoetingsruimten en een eigen Grand Café. Laarstede biedt een herkenbare en beschermde woonomgeving aan ouderen met afnemende cognitieve vaardigheden. Laarstede grenst straks aan Laarhoven, een van de andere woonzorglocaties van Het Laar.  Een deel van de huidige bewoners van Het Laar kan doorstromen waardoor er weer woningen beschikbaar komen in bestaande locaties van Het Laar. Deze extra woningen zijn een mooie toevoeging op de krappe woningmarkt voor ouderen in Tilburg en omgeving. 

De oplevering van Laarstede vindt naar verwachting in februari 2024 plaats.

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2