7 maart 2024

Distributiecentrum PLUS Deventer opgeleverd

Het nieuwe distributiecentrum in Deventer is opgeleverd aan PLUS. Het distributiecentrum wordt de komende tijd verder ingericht en gevuld met duizenden versproducten. Eind mei gaan de eerste leveringen richting de supermarkten. Heerkens van Bavel Bouw realiseerde dit moderne en duurzame vers-distributiecentrum voor de supermarktketen in opdracht van HBC, een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep. 

Uitsnede DC Plus Beeld Via Hvbm

Hoge duurzaamheidseisen 

Bij de ontwikkeling van het nieuwe distributiecentrum hebben duurzaamheidseisen een belangrijke rol gespeeld. Het gebouw en het omliggende terrein zijn circulair en natuur-inclusief ontworpen. Energie wordt opgewekt met een eigen zonnestroominstallatie van ruim 14.000 zonnepanelen met een geïnstalleerd vermogen van 8 MWp, waarmee jaarlijks ruim 7 miljoen kWh aan zonnestroom wordt opgewekt. Voor medewerkers creëert PLUS een prettige en sfeervolle werkomgeving, met veel daglicht en een fijn klimaat. Dankzij al deze inspanningen is het BREEAM Excellent ontwerpcertificaat behaald.  

20230905 HVBM Vastgoed DC Plus Deventer Spotcompanion C7899

142 dockdeuren

Het nieuwe distributiecentrum gaat het bestaande distributiecentrum in Deventer vervangen. Het gebouw is 77.000 m² groot en staat op een kavel ter grootte van ruim 13 hectare en is daarmee drie keer zo groot als het huidige distributiecentrum. In het pand liggen straks 3.500 unieke versproducten, die via de 142 dockdeuren in de vrachtwagens worden geladen richting de 280 PLUS en Coop winkels die het distributiecentrum belevert. 

Meer over dit ditributiecentrum voor PLUS

“We zijn trots op het behaalde resultaat. Het is het gevolg van de uitstekende samenwerking tussen HVBM Vastgoed, Bruil, PLUS, Gemeente Deventer en alle betrokken bouwpartners. Met dit circulaire distributiecentrum, dat voldoet aan hoge duurzaamheidseisen leveren we een waardevolle bijdrage aan de ambities van dit mooie bedrijf.”  

Adriaan Molenschot algemeen directeur HVBM Vastgoed

MEER PROJECTEN INDUSTRIE EN BEDRIJVEN

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2