29 maart 2023

Vernieuwd TU/e-gebouw Neuron geopend

JHML2302 2786 Web

Vernieuwd TU/e-gebouw Neuron geopend

Het nieuwe Education Center 'Neuron' van de Technische Universiteit Eindhoven officieel in gebruik genomen. Prins Constantijn opende het gebouw waarmee de opening een Koninklijk tintje kreeg. Daarnaast was er een symposium over de thema’s kunstmatige intelligentie en hersenwetenschappen.

Complete transformatie

Neuron is het voormalige Rekencentrum van de Technische Universiteit Eindhoven en is getransformeerd tot een campusbreed ‘Education Center’, met een eigen plek voor het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI). Voor deze opdracht werkte de Heerkens van Bavel samen met Croonwolter&dros TBI in een bouwcombinatie.

Het gebouw dat is ontworpen door Team V Architectuur kreeg de naam Neuron. Neuronen zijn de basiselementen van de hersenen, wat Neuron een zeer passende naam maakt voor de huisvesting van wetenschappers die grensverleggend onderzoek doen naar kunstmatige intelligentie.

Een ijzersterke krachtenbundeling

De Berghege Heerkens bouwgroep wordt gevormd door een ijzersterke krachtenbundeling van Bouwbedrijf Berghege uit Oss en Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg. De bouwgroep hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven. Onafhankelijkheid, trots, samenwerking, korte lijnen en nuchterheid zijn de pijlers onder onze werkwijze. Met 330 medewerkers én met onze opdrachtgevers: Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Kennis maken?
Bouwvakkers1gray 2