29 maart 2023

Vernieuwd TU/e-gebouw Neuron geopend

JHML2302 2786 Web

Vernieuwd TU/e-gebouw Neuron geopend

Het nieuwe Education Center 'Neuron' van de Technische Universiteit Eindhoven officieel in gebruik genomen. Prins Constantijn opende het gebouw waarmee de opening een Koninklijk tintje kreeg. Daarnaast was er een symposium over de thema’s kunstmatige intelligentie en hersenwetenschappen.

Complete transformatie

Neuron is het voormalige Rekencentrum van de Technische Universiteit Eindhoven en is getransformeerd tot een campusbreed ‘Education Center’, met een eigen plek voor het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI). Voor deze opdracht werkte de Heerkens van Bavel samen met Croonwolter&dros TBI in een bouwcombinatie.

Het gebouw dat is ontworpen door Team V Architectuur kreeg de naam Neuron. Neuronen zijn de basiselementen van de hersenen, wat Neuron een zeer passende naam maakt voor de huisvesting van wetenschappers die grensverleggend onderzoek doen naar kunstmatige intelligentie.

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2