Nieuw centrum voor dagbehandeling en nieuwe operatiekamers Máxima Medisch Centrum Veldhoven

Máxima Medisch Centrum in Veldhoven wordt uitgebreid. Aan de achterzijde van het bestaande gebouw is nu nog de parkeerplaats te vinden. Op deze plek realiseert Bouwcombinatie Berghege Heerkens bouwgroep/Strukton de nieuwbouw van een centrum voor dagbehandeling en acht nieuwe operatiekamers.

Hypermodern

Met deze nieuwbouw maakt Máxima Medisch Centrum zich klaar voor de toekomst. In het nieuwe centrum wordt een dagbehandeling voor volwassenen gevestigd, met een speciale ruimte voor kinderen waar veel aandacht is voor spelen en afleiding. De acht hypermoderne operatiekamers in het complex beschikken straks over daglicht en de modernste apparatuur. Daarnaast komt er een grote verkoeverkamer in het gebouw. “Hiermee moet het MMC Veldhoven de komende kwart eeuw vooruit kunnen”, stelt Gerard van Berlo, lid van de Raad van Bestuur.

Geïntegreerd contract

Het bouwproces wordt ingewikkelder doordat er steeds meer partijen bij betrokken zijn. Om dit beheersbaar te houden, heeft Máxima Medisch Centrum bewust gekozen voor een geïntegreerd contract in de vorm van UAV-GC. Zij doet hiermee een beroep op de innovatiekracht van de betrokken marktpartijen en waarborgt gelijktijdig  de integrale verantwoordelijkheid; van ontwerp tot en met uitvoering.

In de zomer van 2018 moeten de werkzaamheden zijn afgerond.

Lees hier ook: Start bouw centrum voor dagbehandeling en acht operatiekamers Máxima Medisch Centrum Veldhoven

EGM ontwerpt Maxima Medisch Centrum>>

Terug naar overzicht