European Healthcare Design Award voor Radboudumc

Op de ‘European Healthcare Design Congress & Exhibition’ in Londen ontving het Radboudumc een award voor de restyling van de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc. In 2015 is de afdeling helemaal gerestyled en opnieuw ingedeeld. De restyling was een samenwerking tussen Suzanne Holtz Studio, EGM en Copijn. Uitgangspunt voor de metamorfose waren de principes van ‘healing environment’.

In opdracht van het Radboudumc heeft de Berghege Heerkens bouwgroep deze grootschalige verbouwing van de afdeling Psychiatrie van het Radboudumc te Nijmegen gerealiseerd.

De jury besloot het project Radboudumc een ‘high recommendation’ te geven vanwege de bewezen waarde van het ontwerp. Na een periode van intensief gebruik zijn de reacties van medewerkers en patiënten nog steeds zeer positief. De medewerkers van Radboudumc zijn tevreden met het ontwerp dat bijdraagt aan het herstel. Patiënten voelen zich écht op hun gemak in deze omgeving. Materiaalkeuze en uitstraling kan voor een patiënt het verschil maken tussen comfort of stress, zo blijkt iedere dag weer. Op de afdeling Psychiatrie verblijven patiënten die voor korte of langere tijd opgenomen zijn. (bron: www.bouwenaandezorg.nl)

Lees de gehele publicatie ‘Radboudumc onderscheiden met European Healthcare Design Award’

Terug naar overzicht