Studenten hijsen vlag bij hoogste punt Koning Willem I College

Tijdens deze hete zomer werkten we gestaag door aan het nieuwbouwproject en bereikten het hoogste punt, 24 meter boven het maaiveld. Het bereiken van dit hoogste punt werd op 4 september gevierd.

Mijlpaal
In het nieuwe gebouw vestigen zich zo meteen de afdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign en het Vavo-College. Twee studenten van de afdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign hesen tijdens het hoogste-punt-viering de vlaggen om deze mijlpaal te markeren. Jonne Schophuizen is tweedejaarsstudent. Sefer Cinar is vierdejaarsstudent en werkt als stagiair bij Heerkens van Bavel mee aan het nieuwbouwproject.

Blikvanger
De grote blikvanger van dit project is de houten hoofddraagconstructie van het entreegebouw. Het is het eerste bouwwerk in Nederland waarbij zo een constructie op deze schaal wordt gebouwd. De nieuwbouw bouwt voort op de structuur van de bestaande bouw. Met als resultaat een functioneel gebouw, dat elk jaar flexibel ingedeeld kan worden om de ruimte toe te spitsen op het te geven onderwijs.

Uniek onderwijsgebouw
“Een dergelijk onderwijsgebouw is uniek in Nederland”, licht Cor van Gerven, lid van het College van Bestuur van het Koning Willem I College toe. “Door de flexibele indeling is het gebouw goed aan te passen om ook in de toekomst het best mogelijke onderwijs te huisvesten. Onlangs zijn we uitgeroepen tot duurzaamste mbo van Nederland. Duurzaamheid is ook hier het uitgangspunt geweest. Dit vertaalt zich in een gebouw voor de gebruiker. Met een goed ventilatiesysteem, een fijn klimaat en een toekomstbestendige functionaliteit.”

Circulaire economie
“De bouwsector speelt een grote rol in de transitie naar een circulaire economie. Een nieuwe manier van bouwen, denken en werken. We gebruiken biobased bouwmaterialen zoals Scandinavisch hout in de dragende constructies en de kenmerkende spanten. Natuurlijke materialen die op korte termijn hergroeibaar zijn”, aldus Peter Kamermans, namens de Berghege Heerkens bouwgroep.

Naar verwachting is de nieuwbouw aan de Onderwijsboulevard in de zomer van 2021 gereed.

Terug naar overzicht