Nieuwbouw 3e onderwijsgebouw Wageningen University & Research

De Berghege Heerkens bouwgroep gaat samen met ULC het nieuwe onderwijsgebouw realiseren voor op de Wageningen Campus in de bouwcombinatie “Build2Learn ULC Wageningen VOF”. Na de onderwijsgebouwen Forum en Orion zal het derde onderwijsgebouw de verwachte groei van de campus faciliteren. In september 2021 zal het gebouw, waarvan de naam nog moet worden bekendgemaakt, in gebruik worden genomen.

Gunning

De gunning vond plaats op basis van de beste prijs-kwaliteit-verhouding. Aspecten als uitvoering, duurzaamheid, projectorganisatie en in het speciaal planning en oplevering zijn daarbij meegewogen. Na een mededingingsprocedure waarin diverse optimalisaties zijn voorgesteld kwam de bouwcombinatie als beste uit de bus.

Uiterst flexibel

Het 3e onderwijsgebouw is ontworpen door LIAG architecten en bouwadviseurs uit Den Haag. LIAG ontwierp een uiterst flexibel modulair gebouw met een open structuur. Rekening is gehouden met de benodigde aanpasbaarheid, óók voor de toekomst. Collegezalen kunnen met elkaar verbonden worden en in de toekomst kunnen de collegezalen omgebouwd worden tot laboratoria.

Het motto “improve the quality of life” van de WUR is door de architect in een duurzaam en gezond gebouw vertaald. Het gebouw heeft daarnaast een ‘groene’ uitstraling waarbij de gevels naar binnen doorlopen. Planten vormen een belangrijk onderdeel in het interieur.

Het nieuwe gebouw gaat naast een grote collegezaal voor 450 studenten vooral veel onderwijsruimtes, kantoren en practicum laboratoria herbergen. De omvang wordt ongeveer 17.500 vierkante meter. 

Terug naar overzicht