DISTRIBUTIECENTRUM PLUS DEVENTER

Nieuwbouw DC PLUS Deventer

In opdracht van HBC – een samenwerking tussen HVBM Vastgoed en Bruil Bouw Groep – realiseert Heerkens van Bavel het nieuwe, moderne en duurzame vers-distributiecentrum voor de supermarktketen PLUS op A1 Bedrijvenpark West in Deventer. Het wordt een toekomstbestendig vers-distributiecentrum waarmee PLUS een groot deel van Noord- en Oost-Nederland gaat bevoorraden.

Het nieuwe vers-distributiecentrum is ontworpen door Quadrant 4 Architecten uit Oisterwijk en komt op een perceel met een oppervlakte van maar liefst 127.550 m2. Naast het distributiecentrum realiseren wij hierop ook twee lange laadkuilen met in totaal 142 dock posities, een parkeergarage voor personenauto’s met 173 parkeerplaatsen op het dek en 241 plaatsen op het maaiveld. De rest van het perceel voorzien wij van verharding en groene duurzame oplossingen voor de afvoer van hemelwater zoals wadi’s en waterdoorgangen.

Project
Nieuwbouw DC PLUS
Locatie
Deventer
Opdrachtgever
HBC
Architect
Quadrant 4 Architecten
grootte
71.135 m2

Built to suit

Het totale oppervlak van het perceel is 127.550 m2. De bebouwing van deze built to suit ontwikkeling is 71.135 m2 die is onderverdeeld in bedrijfsruimte, mezzanine en kantoren. De ambitie is om hier een duurzaam gebouw te realiseren dat voldoet aan BREEAM EXCELLENT ****

Hvb DC PLUS Deventer 0037

Bouwrijp maken van de bouwlocatie

Tijdens het bouwrijp maken van de bouwlocatie is de grootte van het terrein goed zichtbaar. Op sommige dagen rijden er meer dan 80 vrachtwagens per dag af en aan. Op dit immense terrein lijkt dit wel speelgoed.

> Lees meer over dit project in deze publicatie in Industriebouw

Meer projecten industrie en bedrijven

Meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis

Wij zijn een bouwgroep die hoort tot de top van Nederlandse bouwbedrijven waarin meer dan 220 jaar bouwgeschiedenis verenigd is. En dat niet alleen: ook in de toekomst blijven wij bouwgeschiedenis schrijven. Met onze 320 medewerkers en met onze opdrachtgevers. Samen maken wij de hoogste bouwambities waar! 

Neem contact op
Bouwvakkers1gray 2