Creativiteit en informatietechnologie onder één dak bij Fontys Hogeschool

Een nieuwe studie- en ontmoetingsplek

Fontys Hogeschool heeft nieuwbouw gerealiseerd op de campus Stappegoor in Tilburg, naar een ontwerp van Paul de Ruiter Architects uit Amsterdam. De uitvoering van dit omvangrijke project wordt door de Berghege Heerkens bouwgroep gerealiseerd.

Eind 2019 namen Fontys Hogeschool ICT en Fontys Academy for Creative Industries hun intrek in het prachtige gebouw. Het pand heeft drie verdiepingen en een grote open ruimte op de begane grond, die flexibel in te delen is. Op termijn vinden zo’n 3.500 studenten hier hun nieuwe studie- en ontmoetingsplek. Bij de ontwikkeling van het programma betrok Fontys ook de studenten van deze opleidingen. Zij zijn erg enthousiast over hun huisvesting.

Uitgelicht

Nieuwbouw Fontys Hogeschool
Tilburg
Paul de Ruiter Architects
Fontys Hogeschool

Fontys Hogeschool in beeld

Onze werkvoorbereider Jelco Ruijs over de nieuwbouw voor Fontys:
De uitdaging zit voornamelijk in de installaties en het gehele prefab casco. Om deze uitdaging clashvrij te maken heeft de werkvoorbereiding wekelijkse  clashsessies gedraaid middels het programma Solibri Model Checker. Het clashen heeft uiteindelijk geresulteerd in een model waarbij de verdeling van installaties juist afgestemd is op het bouwkundige casco. Daarnaast zorgt uitwerken en clashen van het bouwwerk in 3D er voor dat er op de bouwplaats minder fouten ontstaan. Het 3D model is niet alleen voor het clashen gebruikt, maar ook voor het uittrekken van hoeveelheden en het visualiseren van onderdelen.  Uiteindelijk heeft het 3D model de werkvoorbereiding, maar ook uitvoering met enkele muisklikken heel wat opgeleverd.

Meer informatie?

Opdrachtgevers